Popis najboljih nogometnih navijačkih filmova.

U većini zemalja imamo dosadnu i dugu ljetnu pauzu, gleda se Svjetsko prventsvo a uz to bi dobrodošao i koji navijački film.

Ovde su svi ultra fazon sa navijačkim žarom u scenariju. Neki od ovih filmova imali su veliki utjecaj na navijače diljem svijeta. Da znamo, većina njih nije baš realna i pokazuju nogometne navijače u vrlo lošem svjetlu, ali još uvijek su dovoljno zanimljivi i interesantni da bi se pogledali.

1. Ultrà (1991)

“Brigata Veleno” je navijačka skupina nogometnog kluba “AS Roma”. Sljedeća utakmica je protiv “Juventusa Torina”, klasičnog prestižnog dvoboja. Principe, bivši vođa grupe, nekoliko dana prije bio je odbačen iz zatvora. Mora shvatiti da njegov najbolji prijatelj Red nije samo preuzeo kontrolu nad grupom, već je započeo i vezu sa svojom djevojkom. Rivalstvo između vruće krvi Principe i razuman crveno uzrokuje uznemireno raspoloženje unutar grupe. Kada Smilzo, član grupe, umre tijekom ulične borbe s drugom grupom za navijače, Crveni zna da je Principe kriv za tu katastrofu.

2. I.D. (1995)

Četvorica policajaca upadaju u tajnu i upropastili bande nogometnih huligana koji se nadaju da će ukloniti svoje vođe. Za jednu od četiri, linija između “posla” i “yoba” postaje nejasnija koliko vrijeme prolazi.

3. The Football Factory (2004)

The Football Factory je više nego samo istraživanje engleske opsjednutosti nogometnim nasiljem, o muškarcima koji traže vojske da se pridruže, ratovima za borbu i mjestima pripadanja. Zaboravljena kultura anglo-saksonskih muškaraca hranjena je s rekavši da nisu dovoljno dobri i koristeći svoje šake kao lijek koji opisuju kao moćniji od seksa i droga staviti zajedno. Snimljen u dokumentarnom stilu s energijom i živahom ručni, The Football Factory je zastrašujuće stvaran, a ipak pun bolnog humora, jer se četiri lica pojavljuju krajnje misli i akcije.

4. Green Street Hooligans (2005)

Pogrešno protjerani Harvard Undergrad preselio se u London, gdje je upoznat s nasilnim podzemljem nogometnog huliganizma. Ovaj film je mozda i najpopularniji navijački film na svijetu.

5. Cass (2008)

Siroče Jamajko dijete usvojilo je stariji bijelac i odrastao u sve bijelo područje u Londonu i postao jedan od najcjenjenijih i najcjenjenijih muškaraca u Britaniji, članu tvrtke Inter City. Temeljeno na istinitoj priči.

6. The Firm (2009)

Postavljen u osamdesetima, Dom je tinejdžer koji se nalazi u karizmatičnom svijetu nogometnih casualsa, pod utjecajem vrhunskog dječaka tvrtke Bex. Prihvaćeno od strane bande za brzo usta i smisao za humor, Dom uskoro postaje jedan od dječaka. No, kako se Bex i njegova banda sukobljavaju s konkurentskim tvrtkama širom zemlje i spiralnim spiralama izvan kontrole, Dom shvaća da želi – sve dok ne uči kako nije jednostavno odmaknuti se.

7. Awaydays (2009)

Na Wirralu u mračnim ranijim godinama Margaret Thatcherove premijere, mogućnosti za uzbuđenje koje traže mlade ljude koji žele pobjeći od 9 do 5 ljudi su ono što su oduvijek bili: seks, droga, rock n ‘roll, moda, nogomet i borba.

8. L'ultimo ultras (2013)

Talijanski film o ultrasima. Doista ništa posebno, ali u redu je gledati ako vam je dosadno.

9. The Hooligan Wars (2012)

Borba se prepušta i dolazi nogometašem Andyom ozlijeđenim i izvan igre. Trebajući dohodak da podrži sebe i svoju ženu, kupuje kombi sladoleda i postavi na posao. Međutim, uskoro se pronalazi da se bori sa zastrašivanjem poljskih bandi koji koriste sladolele na njihovim zakrpe za prodaju droge. Zaštitom, Andy se pridružuje bande britanskih gangstera koji ga upoznaju sa svijetom nogometnog huliganizma. Ubrzo se Andy nađe kako se bavi zastrašujućim nasiljem i prisiljen prodati lijekove iz vlastitog kombija. Očajan, traži izlazak prije nego što svijet uđe i uništi ga.

10. Okolofutbola (2013)

Novi ruski film o Spartak Moskovskim huligansima. Nije loše, mnoge dobre scene. Vrijedi vidjeti.

Sve navijačke filmove možete gledati na sajtu www.BALKAN-STREAMS.com