U nedelju nakon zavrsetka utakmice izmedju Intera iz Zapresica i Hajduka iz Splita doslo je do incidenta u zagrebackom naselju Samobor kada se grupa navijaca Hajduka sukobila sa policijom.

Medjutim nekoliko casova nakon ovog dogadjaja prema izvestaju iz policije navodi se da se na snimku ne nalaze pripadnici policijskih snaga Hrvatske vec dvojica maskiranih mladica u policijskim uniformama i da se jos uvek ne zna da li su na snimku pripadnici Torcide . Snimak koji je ubrzo izasao u javnost prikazuje kako trojica mladica brutalno prebijaju dvojicu “policajaca” koji pokusavaju da “uhapse” cetvrtog mladica iz grupe.

Na snimku se jos vidi jedan covek koji pokusava da odvoji mladice koji udaraju policajce rukama i nogama, dok se u pozadini cuje nekoliko muskih glasova koji su bili zaduzeni za snimanje ovog vandalskog cina.

Dvojica pretucenih mladica su ostala bez svesti na plocniku nakon nekoliko udaraca primljenih u glavu.

I iz samoborske policije su potvrdili da na snimci nisu policajci iz njihove službe.

“Na snimci nisu policajci u službi ni van službe. Vrijeme je Fašnika, mi radimo na tome da utvrdimo o čemu se radi i što se zapravo dogodilo”, rekli su u samoborskoj policiji za Vijesti.hr.

“Mi vam ne znamo detalje, bila je tu policija i raspitivala se. Na snimci nisu sigurno bili policajci… Fašnik je…”, rekao je djelatnik pekarnice.

I iz PU zagrebačke kažu kako nisu imali prijavu o tučnjavi te da se prema formi odijevanja očito ne radi o policijskim službenicima.

Jos uvek nije poznato zbog cega je doslo do sukoba, ko su preruseni mladici i da li su vinovnici sukoba uhapseni nakon ovoga.

PODIJELI