Kako pojedine Hajukove i Torcidine stranice prenose tokom akcije hapsenja osumnjicenih za kradju i demoliranje benzinske pumpe u Srbiji zandarmerija je oduzela  zastave koje se kace na gostovanjima Torcide. Jedna je ona udarna sa natpisom Torcida 1950 , a druga je ona sa ubijenim clanom splitske grupe Ivanom Blazevicem Blatom, nagde se navodi da su jos dve zastave oduzete. Kako se navodi u objavi zastave su zavrsile u rukama zandarmerije , a Splicani se plase da one nece biti vracene vec da ce zavrsiti u rukama Delija ili Grobara sto bi svakako bio veliki udarac za njih.

 

 

Za one koji nisu upuceni tokom odlazka na gostovanje u Bugarsku navijaci Hajduka upali su na benzinsku pumpu u Srbiji i napravili haos, kreli su sve sto im se naslo pod rukom i maltretirali su zaposlene na pumpi,a zatim demolirali pumpu i ispisali sprejem ustaske simbole.

 

 

Pripadnici MUP-a Srbije su uhapsili grupu hrvatskih državljana za koju se sumnja da je demolirala pumpu kod Vrčina,

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je izjavio da su pripadnici MUP-a zaustavili na autoputu više od 400 hrvatskih navijača, te da je detaljnom kontrolom navijača i njihovih vozila policija je pronašla veću količinu drvenih i metalnih palica, nekoliko sjekira i baklji, kao i manju količinu narkotika.

“U policijske stanice u Nišu i Grockoj sprovodi se 32 navijača koji će biti privedeni nadležnim tužiocima i sudijama za prekršaje. Policija je kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj stanici kod Vrčina, tačnije cigarete, piće i igračke sa akciznim markicama Republike Srbije. Zbog divljanja na benzinskoj stanici sudiji za prekršaje biće privedeno 28 navijača zbog izvršenog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi, za šta je zaprećena zatvorska kazna od 30 do 60 dana“, objasnio je ministar Stefanović.

Ministar je upozorio sve one koji se kreću Republikom Srbijom, i srpske državljane i goste, da se ponašaju u skladu sa propisima i da poštuju zakone Srbije.

“Svako divljačko ponašanje, ponašanje koje uznemirava građane Srbije, nanosi im materijalnu štetu ili ugrožava njihovu bezbednost, biće oštro sankcionisano“, poručio je Stefanović