Splitska navijačka grupa “Torcida” sinoć je zaprijetila Igoru Štimcu da više “nije dobrodošao južnije od Svetog Roka”. Uz objavu na svom službenom Facebook profilu, navijači Hajduka postavili su fotografiju transparenta na kojem piše: “Hajduk živi vječno, a vi dok vas ne uvatimo!”

Štimac je sinoć gostovao u tv-emisiji kod osuđenog dilera i neonacista Velimira Bujanca. Takozvani voditelj nazvao je nekadašnjeg lidera Torcide, pokojnog Žana Ojdanića – Jovanom Ojdanićem i isprovocirao navijače Hajduka i branitelje s kojima je Žan sudjelovao u obrani Hrvatske tijekom rata.

Žestoka reakcija stigla je iz Udruge Naš Hajduk, koju Štimac optužuje da silovanjem zakona izvlači novac iz kluba. Članovi Našeg Hajduka, koji imaju dio vlasništva u klubu, napisali su u službenoj objavi da će na svaki mogući način obraniti spomen na svoje prijatelje. Štimcu su poručili da je gori od najgoreg četnika.

”Jadni i bijedni narkomani, nasilnici, svodnici, propali poduzetnici i kukavice večeras su se, uz uobičajenu dozu svojih laži i proljeva, dotaknuli i nekih velikih ljudi kojima u normalnoj državi ne bi mogli ni obrisati cipele. Obranit ćemo spomen na naše prijatelje, na svaki mogući način, to vam poručujemo. I da, gori ste od najgorih četnika”, poručili su iz Našeg Hajduka.

Službeni Hajduk također je reagirao:

”HNK Hajduk istražuje i provjerava navode te izjave od strane voditelja i bivšeg igrača kluba, izrečene u televizijskoj emisiji koja se u petak, 7. prosinca 2018. godine, u večernjim satima prikazivala na nekoliko lokalnih televizija u Hrvatskoj. O daljnjim pravnim koracima i postupcima promptno ćemo obavijestiti cjelokupnu javnost”, poručili su iz kluba preko zvanične Facebook stranice.

Emisiju u kojoj je gostovao Igor Štimac i odakle je sve počelo možete pogledati na YouTube-u klikom OVDE.

PODIJELI