Ponovo je došlo do incidenta s navijačima na autocesti A1.

“Između čvorova Gospić i Gornja Ploča kod odmorišta Jadova u smjeru Zagreba privremeno je zaustavljen promet zbog incidenta s navijačima, a kolona je 9 kilometara”, objavio je HAK oko 15.30 sati.

“Kolona je od odmorišta Lički Osik do naplate Gospić u smjeru Dubrovnika (posljedica izvanrednog događaja)”, dodali su iz HAK-a.

Iz policije su zatim javili što se točno dogodilo.

“Oko 15 sati na odmorištu Jadova gostujući navijači Hajduka koji se kreću na relaciji Zagreb-Osijek izašli su iz svojih vozila maskirani kacigama i odjećom te zaustavili promet. Mogući povod bio je sukob s navijačima Dinama koji putuju na utakmicu Šibenik-Dinamo u 18:30h na Šubićevac”, objavila je policija.

“Policija je poduzela mjere i radnje razdvajanja pravaca kretanja navijača: spriječen sukob navijača, bez postupanja policije, bez uporabe sredstava prisile, izdane naredbe uspostavljeno odvijanje prometa koji je bio u prekidu do 15:55 h, uz cestu pronađene palice”, dodali su iz policije.

“Navijačke su skupine stavljene pod nadzor policije i krenuli su svatko svojim putem, a dalje će se utvrđivati zahtijeva li to neku sankciju, bilo prekršajnu ili kaznenu”, rekla je Hini glasnogovornica ličko-senjske policije Maja Brozičević.

Još jednom se MUP javio na Twitteru te obavijestio navijače Torcide kako će prihvat automobila biti na izlazima AC A5 u Osijek ili spojna cesta Južne OS obilaznice najkasnije do 17:30. Preporučuju i da za odmor i točenje goriva koriste ranija odmorišta.

PODIJELI