FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Epilog incidenata Hrvatskih navijača u Srbiji

Danas je iz zatvora u Padinskoj skeli otpušteno 13 hrvatskih članova navijačke grupe “Torcide” iz Splita , pošto su odslužili kaznu od 15 dana zatvora, zbog divljanja na benzinskoj pumpi “Mol” u Vrčinu početkom avgusta, prilikom putovanja na utakmicu splitskog Hajduka u Bugarsku, saznaje Tanjug.

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

Navijači su odmah deportovani za Hrvatsku jer im je presudom prekršajnog suda izrečena i mera udaljenja stranaca sa teritorije Republike Srbije od godinu dana. Ovi hrvatski navijači su odmah po izricanju presude Prekršajnog suda bili upućeni na izdržavanje kazne u zatvor u Padinskoj skeli, jer žalbe nisu odlagale izvršenje presude.

Osuđeni su u skraćenom postupku za prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru “nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi”, piše kurir.rs

Ostalih 13 navijača iz Hrvatske koji su u ovom prekršajnom postupku bili oslobođeni, odgovarali su krivično. Oni su se prošle sedmice nagodili sa Drugim osnovnim tužilaštvom i priznali krivicu za tešku krađu na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice, za uslovne kazne od šest meseci zatvora s rokom provere od dve godine i proterivanje iz Srbije od dve godine.

Odmah potom oni su proterani iz zemlje, deo njih 8. avgusta, a drugi deo dan kasnije.

Splitski navijači uhapšeni su 3. avgusta prilikom povratka iz Bugarske, jer su dva dana pre toga napravili haos na benzinskoj pumpi, pisanjem ustaških grafita, krađom robe iz prodavnice i nepristojim i bezobzirnim ponašanjem.