Tokom druge cetvrtine derbi utakmice drugog kola ABA lige izmedju Buducnosti i Crvene Zvezde doslo je do incidenta na tribinama, kada su navijaci domace ekipe napali troje navijaca Crvene Zvezde. Predpostavlja se da se na meti napadaca nasla porodica tj otac sa cerkom i sinom koji su dosli da bodre Crvenu Zvezdu.

Na snimku se vidi trenutak napada na coveka u zelenoj majici koji dobija udarac,a potom rusi napadaca i tada pocinje saketanje na obe strane. Sudija je u tom trenutku prekinuo utakmicu dok policija nije udaljila navijace beogradskog kluba, a zatim je utakmica nastavljena. Po zavrsetku utakmice dogodio se i obracun dve podgrupe Varvara, a zatim i sukob sa policijom. Jedna osoba je prosla sa tezim telesnim povredama dok je nekoliko lica lakse povredjeno.

Poznata je velika netrpeljivost izmedju navijaca podgorickog kluba i pristalica beogradskih klubova koji imaju veoma jako uporiste navijaca u Crnoj Gori. Grobari imaju najjace grupe u Niksicu, Baru i Kotoru, dok su Delije u Herceg Novom i Baru.