Meč Dinama protiv Gorice u subotu brojao je 780 navijača Dinama, a mnogi od njih ostali su zgroženi onime što ih je dočekalo na ulazu na stadion.

Pripadnici osiguranja su detaljno pretraživali sve koji su ulazili na Maksimir, a išlo se do te mjere da se pretraživalo i djecu kojoj su skidane tenisice.

Udruga “Dinamo to smo mi” je objavila video na svom Facebook profilu, a brojni čitatelji su svoj gnjev zbog ponašanja obezbjeđenja izrazili u komentarima.

Nakon svega oglasili su se i iz kluba:

“Temeljem Vašeg upita vezanog za postupanje redarske službe na jučerašnjoj utakmici 8. kola 1. HNL GNK DINAMO – HNK GORICA, a koje je vidljivo iz objavljene video snimke, navodimo sljedeće: GNK DINAMO izražava žaljenje zbog postupanja pojedinca iz redarske službe koji je bez takve upute Kluba, neprofesionalno i netaktično te van razumne potrebe vršio pregled dječaka. U tom smislu ispričavamo se dječaku i njegovim roditeljima te ćemo napraviti sve što je potrebno da se takva postupanja više nikada ne dogode”, kažu u Dinamu i dodaju:

“Neovisno o tome što je ponašanje većeg dijela gledatelja na sjevernoj tribini i jučer bilo obilježeno govorom mržnje i uporabom pirotehnike, a suzbijanje čega je i osnovni zadatak sigurnosnih službi na stadionu, postupanje redara iz video snimke koju ste objavili nam je neprihvatljivo i nije sadržano u bilo kojoj uputi Kluba ili planu osiguranja.”

PODIJELI