Svi sportski klubovi iz Republike Srpske moći će nakon dugo vremena ugostiti navijače na tribinama.

Poslije sjednice entitetskog štaba RS-a za vanredne situacije, donijeta je odluka o ublažavanju dosadašnjih mjera koje su bile obavezne zbog pandemije koronavirusa.

Tako je po novim mjerama od 21. maja dozvoljeno okupljanje publike na sportskim takmičenjima, pa postoji velika mogućnost da se navijači u manjem bh. entitetu vrate na tribine.

Tako bi u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ekipe Borca i Krupe vrlo lako mogle odigrati utakmice 32. kola pred publikom, ali konačnu odluku će donijeti Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

Borac je, podsjetimo, na korak od osvajanja titule prvaka Bosne i Hercegovine, a prvu meč loptu imaju u nedjelju na svom terenu protiv Tuzla Cityja.

Krupa je sa druge strane u velikoj borbi za ostanak. a u nedjelju od 17 sati ih čeka direktan duel protiv sarajevskog Olimpika.

Treći tim iz RS-a koji nestrpljivo čeka odluku je ekipa Radnika koja u posljednjem 33. kolu igra svoj meč protiv Širokog Brijega na domaćem terenu.

Sigurno da bi povratak navijača na tribine dosta značio ovim klubovima, ali ostaje nam da vidimo kakvu će odluku donijeti FS BiH.

Kompletna sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, kao i u drugim takmičenjima, odigrana je bez prisustva navijača.

Povratak publike na tribine je nešto o čemu svi sanjaju i svakako bi bilo lijepo ponovo vidjeti navijače i na bh. stadionima.

PODIJELI