Županijsko državno odvjetništvo u Splitu izmijenilo je optužnicu te se Oliver Knezović više ne tereti za Puljićevo ubistvo i ranjavanje još šestorice navijača, pišu hrvatski mediji. On će samo odgovarati za pokušaj ubistva, ali se još ne zna koga, odnosno stavlja mu se na teret da je izazvao opću opasnost i da je zapucao ne ciljajući nikog posebnog.
Knezović se tereti da je 4. oktobra 2009. godine ispred stadiona Pecara, tokom navijačkih sukoba, oteo pištolj policajcu Draganu Vujeviću i u pravcu navijača Sarajeva ispalio deset metaka ne razmišljajući o posljedicama. Do promjene optužnice došlo je nakon vještačenja i iskaza svjedoka. Vještaci su se složili da je nemoguće utvrditi iz kojeg oružja je pucano na navijače, prilikom čega je ubijen Vedran Puljić. Vještak Vojin Maštruko je u svom nalazu naveo da hitac koji je pogodio Puljića u glavu najvjerojatnije nije ispaljen s pozicije na kojoj je stajao optuženi, nego s parkirališta benzinske pumpe. On je također naveo da nije mogao provjeriti je li hitac koji je usmrtio Puljića ispaljen iz pištolja koji je oduzet jednom od policajaca. Ova odluka Županijskog suda svakako je sramotna i očigledno je kako će ubica navijača FK Sarajevo, ko god da on bio, proći nekažnjeno.
></
</
</
</

Za kontraverznu smrt francuskog drzavaljana i navijaca Tuluza, Brisa Tatona, 15 navijaca Partizana je osudjeno na 240 godina robije, dok ce ubistvo navijaca Sarajeva proci nekaznjeno. Da li je Fracuski zivot vazniji od naseg?

PODIJELI