Prema nadolazećim informacijama, dvadesetjednogodišnji navijač Vardara napadnut je od strane trojice navijača rivalskog Skhupija, a vjeruje se da sukob ima i nacionalističku pozadinu.

Inače navijači Vardara su pretežno Makedonci, dok je Shkupi albanski klub iz makedonske prijestolnice i navijači ova dva tima su u lošim odnosima i već su imali međusobnih sukoba.

Od trojice napadača koji su ubili mladog navijača, dvojica su zadržana u policiji i u toku dana bi trebalo biti više informacija.

Ovo je izjava našeg izvora iz makedonije:

“U petak (29.07.2018) brutalno je pretucen i izboden Nikola Sazdovski clan navijacke grupe Komiti. Bio je u komi i lekari su se borili za njegov zivot međutim podlegao je povredama i preminuo. Pretucen je od strane Albanaca (pretpostavlja se clanovi navijacke grupe Shvercerat) sa kojima su Komiti vec dugo u sukobu. Nijedan medijum iz Makedonije bio to televiziski kanal, novina ili web portal nije podelio ovu vest kako bi sakrili da u Skoplju postoji netrpeljivost medju makedonaca i Albanaca. Nezvanicno su uhvaceni pocinioci.”

 

PODIJELI