Na adresu reprezentacije Hrvatske je stigla najveća kazna u historiji , zbog ponašanja njihovih navijača. Disciplinska komisija ” UEFA ” je odredila kaznu zbog rasističkog navijanja navijača iz Hrvatske , koji su na polufinalnoj utakmici ” Lige Nacija ” protiv Nizozemske, te zbog paljenja baklji u finalu protiv Španije.

Prva kazna se desila na utakmici protiv Nizozemske , kada su navijači par puta tokom susreta skandirali “Cigane, cigane” sudiji iz Rumunije, Istvanu Kovascu, dok je druga kazna stigla iz detalja sa utakmice finala ” Lige Nacija ” protiv Španije, zbog paljenja baklji i ubacivanja u teren!

Zbog ovog ponašanja iz navedenog teksta, Hrvatski nogometni savez je kažnjen uslovno sa jednom utakmicom u kvalifikacijama bez navijača, u slučaju da se isti prekršaj dogodi u naredne dvije godine. Hrvatska će narednu gostujuću utakmicu imati bez prisustva svojih navijača!

Novčane kazne zbog vrijedjanja sudije iz Rumunije su 70.000 eura, zbog bacanja baklji na teren 45.000 eura, i ubacivanje predmeta na teren je 35.000 eura!

PODIJELI