Nakon rezultatski, vrlo loša prva tri kola tuzlanske Slobode, Udruženje građana “Prijatelji FK Sloboda Tuzla” izdali su sinoć saopštenje za javnost.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Poštovani prijatelji, navijači i simpatizeri F.K. Sloboda Tuzla,

Imamo potrebu da se u kratkom vremenskom periodu već drug put obratimo javnosti saopćenjem zbog očiglednih nepravilnosti u radu kako „U.O.“ tako i Skupštine FK Sloboda Tuzla.

Podsjećamo da smo prije više od dva mjeseca na adrese nadležnih struktura u F.K. Sloboda Tuzla kao i Gradskoj upravi pismeno uputili Zahtjev za održavanje Skupštine F.K. Sloboda Tuzla, a kako se ista još uvijek nije održala, smatramo da je neophodno da se javnosti obratimo sa novim Odlukama koje smo donijeli i razlozima koji su nas doveli do takvih Odluka.

Svi smo svjedoci loših rezultata našeg kluba, a što je posljedica niza loših odluka koje je povuklo aktuelno rukovodstvo FK Sloboda Tuzla.
Teško se možemo oteti dojmu kako je većina veoma značajnih i krucijalnih odluka donesena neplanski i samovoljno, što je u konačnici rezultiralno trenutnom pozicijom na tabeli naše ekipe.

Takav razvoj događaja dodatno nas boli jer smo takav epolog predosjetili još i prije početka priprema, i zbog toga smo željeli na vrijeme reagovati prije svega održavanjem Skupštine kluba.

Osim neuvažavanja našeg zahtjeva za održavanjem Skupštine FK Sloboda želimo podsjetiti na samo neke od razloga koji su nas doveli do donošenja Odluka koje javnosti želimo prezentirati putem ovog saopštenja:

Nepostojanje Upravnog odbora u skladu sa Statutom kluba

Samovolja aktuelnog predsjednika u vođenju kluba i donošenju Odluka veoma važnih za FK Sloboda

Nezadovoljavajući rezultati kluba u prošloj ali i tekućoj sezoni

Nepostojanje jasnog cilja u stogodišnjici postojanja kluba

Netransparentnost u radu

Neadekvatni istupi u javnosti od strane rukovodećih osoba F.K. Sloboda

Neprofesonalan, površan i samovoljan odabir šefa stručnog štaba na početku priprema

Naime, ovo su samo neki od razloga koji su nas doveli do odluke da OBUSTAVIMO SVAKI VID SARADNJE sa aktuelnim rukovodstvom F.K Sloboda Tuzla do održavanja Skupštine i davanja obrazloženja zbog čega su se sve gore navedene odluke donosile na ovakav način.

Također, želimo istaknuti da je ovo prvi put od našeg osnivanja da smo došli do do ovakve odluke. Kao ljudi koji imaju odgvornost prema F.K. Sloboda Tuzla ne želimo zatvarati oči pred problemima koji su sve očigledniji i s tim u vezi došli smo do odluke koju želimo podijeliti sa javnosti.

U.O. PRIJATELJI F.K. SLOBODA TUZLA”, navodi se u saopštenju.