Marselo Pleč uhvaćen u Brazilu u jednom kamionu u kojem je bilo tačno 854 kesica marihuane. Možda je bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme – kaže Klinkert.

Neverovatna vest stiže iz Brazila. Bivši fudbaler Vojvodine, Menhengladbaha i Kajzerslauterna Marselo Pleč je krajem prošle godine uhapšen sa 793 kilograma marihuane!

Ovako je izgledala udarna vest od pre malo vise od 3 godine, kada je nekadasnji fudbaler novosadske Vojvodine Marselo Plec uhapsen u Brazilu sa skoro 800 kg marihuane.

Vest iz grada Toledo u republici Parani je ostala na lokalnom nivou, ali je stigla do nemačkih medija koji su ostali šokirani. On je uhvaćen u akciji specijalnih snaga bezbednosti u jednom kamionu koji je prevozio tačno 854 kesice marihuane.

– Nadam se da će biti oslobođen i da će istraga utvrditi da je nevin – rekao je njegov bivši saigrači iz Borusije Marsel Viček za “Bild”.

Prema njihovim navodima preti mu 10 do 15 godina zatvora.

– Možda je bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme – kaže još jedan bivši saigrač iz Menhengladbaha Mihael Klinkert nadajući se da je Pleč ipak nevin.

On je karijeru završio u Brazilu 2011. godine posle čega je počeo da se bavi uzgojem prasića.

Marselo je godinu dana nakon hapsenja osudjen na 9 godina i 2 meseca zatvora i trenutno je na izdrzavanju robije.

“Malo je verovatno da će presuda biti ublažena”, rekao je advokat 40-godišnjeg fudbalera, koji se posle epizode u Vojvodini vratio kući i završio karijeru u amaterskom Kaskavelu, za koji praktično nije ni zaigrao.

Novac zarađen od igranja za Borusiju Menhengladbah (1999-2005), Kajserslautern (2005/06), Panionios (2006/08), Omoniju (2008/09) i Vojvodinu (2009/10) uložio je u farmu svinja, međutim akcija brazilske policije otkrila je da se na toj farmi nije proizvodilo samo meso.

Pleč će biti na pragu 50. godine kada bude napustio ćeliju, osim ukoliko mu zbog dobrog vladanja ne bude ublažena “robija”.