Zadarska policija otkrila je jednog od napadača na bugarske navijače što se dogodio u srpnju prošle godine u Ulici Krešimira Ćosića, kada su ozlijedili jednoga od njih, a bacanjem pirotehničke naprave u unutrašnjost a" /> Zadarska policija otkrila je jednog od napadača na bugarske navijače što se dogodio u srpnju prošle godine u Ulici Krešimira Ćosića, kada su ozlijedili jednoga od njih, a bacanjem pirotehničke naprave u unutrašnjost a" />

Uhapsen osumnjiceni za paljenje auta navijaca Levskog u Zadru

Zadarska policija otkrila je jednog od napadača na bugarske navijače što se dogodio u srpnju prošle godine u Ulici Krešimira Ćosića, kada su ozlijedili jednoga od njih, a bacanjem pirotehničke naprave u unutrašnjost automobila zapalili BMW, pri čemu je počinjena šteta od stotinjak tisuća kuna, izvijestili su jutros na izvanrednoj pressici u prostorijama PU zadarske voditelj službe Kriminalističke policije Bore Mršić i glasnogovornik Elis Žodan.

Nakon opsežne istrage koja je uključivala ispitivanje više od 100 osoba, izvida, poligrafskih testiranja i drugih radnji, zadarska policija sucu istrage privela je 25-godišnjeg Zadranina kojeg se dovodi u vezu s navijačkim skupinama. Zbog interesa istrage u policiji jutros nisu htjeli otkriti radi li se o pripadniku Tornada ili Torcide, s obzirom da su bugarski navijači u Zadru boravili dan prije utakmice koju su u Splitu igrali Hajduk u bugarski klub Levski.

 

 

– Pronađena je veća količina pirotehničkih sredstava, 25 raketa i dimnih bombi kakve se koriste u navijački neredima. Vještačenjem u Centru za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić” u Zagrebu utvrđeno je kako je jedno od ovakvih pirotehničkih sredstava uzrokovalo požar u automobilu. Također, u prostorijama koje osumnjičenik koristi pronađen je i jedan plinski pištolj. Ovi rekviziti nisu zabranjeni kada se koriste u legalne svrhe, za obavještavanje na moru i u drugim situacijama, ali je njihova zloporaba zabranjena, rekao je jutros Žodan.

 

S obzirom na to da je u neredu prema izjavama očevidaca sudjelovalo desetak osoba, kriminalistička istraga se nastavlja. U kaznenom postupku i vlasnik vozila moći će podnijeti zahtjev za naknadu štete, utvrdi li se počiniteljeva odgovornost.