Pripadnici navijačke grupe Torcida iz Splita, koji su demolirali pumpu kod Vrčina u četvrtak na putu ka Bugarskoj, uhapšeni su tokom povrataka kroz našu zemlju nakon pobede njihovog Hajduka nad Slavijom iz Sofije.

U organizovanoj akciji srpske policije, huligani iz Splita su pohapšeni udruženim snagama policije iz Niša i Beograda.

Kako saznajemo, policija ih je čekala na naplatnoj rampi Nais kod Niša, gde je zaustavila više od 400 hrvatskih navijača. Svi su sem trojice prosleđeni u Beograd, dok su trojica zadržana u policiji u Nišu. Kod jednog od njih je pronađena droga, dok su druga dvojica imala hladno oružje.

Više od dve stotina navijača splitskog Hajduka koji su juče rano ujutru pokrali gotovo ceo asortiman u prodavnici na benzinskoj pumpi u Srbiji, kada su krenuli na utakmicu u Bugarskoj ostavili su za sobom pustoš i ustaške simbole.

Kako saznajemo, huligani koji su opljačkali benzinsku stanicu u Vrčinu uhapšeni su u Nišu, a policija je 28 Splićana transportovala u Beograd. Jedan maloletnik neće moći da odgovara zbog godina koje ima, te će biti samo proteran iz Srbije.

foto: Ras Srbija/ Dusan Milenkovic

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaustavili na auto-putu više od 400 hrvatskih navijača, i da je detaljnom kontrolom navijača i njihovih vozila policija pronašla veću količinu drvenih i metalnih palica, nekoliko sekira i baklji, kao i manju količinu narkotika.

U policijske stanice u Nišu i Grockoj sprovodi se 32 navijača koji će biti privedeni nadležnim tužiocima i sudijama za prekršaje. Policija je kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj stanici kod Vrčina, tačnije cigarete, piće i igračke sa akciznim markicama Republike Srbije.

 

 

foto: Ras Srbija/ Dusan Milenkovic

– Zbog divljanja na benzinskoj stanici sudiji za prekršaje biće privedeno 28 navijača zbog izvršenog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi, za šta je zaprećena zatvorska kazna od 30 do 60 dana – objasnio je ministar Stefanović.

Iako je za ovakvo delo zaprecena pomenuta zatvorska kazna pouceni prethodnim iskustvima verujemo da ce navijaci Hajduka dobiti deportaciju u Hrvatsku i zabranu ulaska u Srbiju na odredjeno vreme.

 

PODIJELI