Jedna od trenutno najmladjih ekipa članica “Južnog Fronta”, čije vreme tek dolazi, rešila je da vam se predstavi i na ovaj način.

30.10.1999.
Par momaka iz Mirijeva došlo je na ideju da prekine “vladavinu” cigana u ovom kraju. U početku nas je bilo veoma malo, ali se ipak, kako je vreme odmicalo, broj sve više povećavao. Prva tekma na koju smo prvi put organizovano otišli je bila ona sa ciganima na našem stadionu kada smo ih razbili 2:0! Kao i svaki početak i ovaj je bio težak jer su se ciganšture opasno nameračile na nas, jer su utripovali da je Mirijevo samo njihovo(!!?).

Prvobitni naziv ove ekipe bio je “Budale PFC”, a čak je bila uradjena i velika zastava, ali zbog nerazumevanja pubova nismo mogli da je unosimo na tekme. No dobro. I pored tih sranja nastavljeno je da se ide na tekme sa tim što je odlučeno da promenimo ime, što zbog stvaranja ozbiljne grupe, što zbog kerova. Nakon nekoliko rešenja i uz malu pomoć Dušana Mihajlovića odlučeno je da novi naziv bude URBAN YOUTH. Posle par meseci naša zastava je krasila ogradu ispod kopa, ali ne tako često jer kako kaže pub: “Ajde ovo “urban”, ali ovo “youth” je na engleskom” (opšti smeh!!). Takodje je uradjena još jedna zastava, isto manjih dimenzija, koja se trenutno ne može porediti ni sa jednom na Jugu (slika ispod i iznad ovog pasusa).

 

 

 

U prvoj godini postojanja bilo je par dobro izvedenih akcija nad ciganima, a neke akcije su još uvek u planu. Što se tiče materijala uradjene su dve serije majici, članske karte, nalepnice i dve vrste bar šalova (sa vezom Urban Youth Belgrade) a za koji mesec biće i dukseri i veliki barjaci (inače ni jedna ekipa na Jugu nema svoje barjake, tako da se uvek trudimo da budemo prvi u svemu). Ostali marketing je u planu, ali zbog nemanja love to malo sporije ide. U Mirijevu je uradjen i odličan grafit sa natpisom naše ekipe koji takodje može da se vidi i u fanzinu “Grobari” br.2.

 

Prosek godina ove ekipe je 17 i po god. Skoro da nema ekipe koja je došla u Bgd, a da nije otišla polupanih stakala na autobusima u zadnjih godinu dana, a sve to je išlo totalno opušteno. Što se tiče brojnosti ekipu čini 30 momaka mada nas ide redovno jedno 20. Ima nas skoro u svim krajevima od Mirijeva, Konjarnika, Novog Beograda pa sve do Resnika.

Ekipa se još uvek dokazuje tako da cigani treba da znaju šta ih očekuje od ove ekipe koja je trenutno u ekspanziji.

Preuzeto sa: http://www.grobari.info

PODIJELI