Još jedan urnebesan video navijača Saudijske Arabije postao je hit, video prikazuje jednog od navijača koji prekida javljanje novinara iz Južne Koreje kako bi ga pitali: “Gdje je Messi?”.

Snimak se nakon objave na TikToku proširio i na druge platforme, a na originalnoj sa koje je potekao pregledan je više od 3,6 miliona puta.

Navijači pod utjecajem pobjede nad Argentinom od 2:1, jedan navijač je prekinuo javljanje uživo reportera koji se nalazio ispred stadiona kako bi iskoristio priliku za jedno pitanje.

“Gdje je Messi?”, upitao je i ponovio nekoliko puta. Dok se reporter smijao, navijač je urnebesno “tražio” nogometaša u njegovim džepovima.

@middleeasteye

Saudi fans interrupted a report on the World Cup by Korean broadcaster MBC, asking the reporter where Argentinian player Lionel #Messi was after Saudi Arabia beat Argentina 2-1. Saudi Arabia is currently on top of group C with three points, followed by Mexico and Poland, who each have one point after their draw. #FifaWorldCup #WorldCup2022 #SaudiArabia #Argentina

♬ original sound – Middle East Eye

Videi “ludih” Saudijaca preplavili su društvene mreže, a prethodno je snimak jednog navijača koji nakon gola Al Dawsarija skida vrata i baca ih u dvorište osvojio internet.

A koliki značaj za njih ima ovo prvenstvo dokazuje i činjenica da je pobjeda protiv Argentine bila dovoljan razlog da se u ovoj zemlji naredni dan proglasi državnim praznikom te je tako srijeda bila neradni dan za sve zaposlene u javnom i privatnom sektoru, a učenici i studenti nisu išli u školu.