Dalji nastavak italijanske Serije A planiran je za kraj mjeseca maja, dok bi ekipe mogle da počnu s trenizima po završetku karantena koji traje do 3. maja.

Klubovi su međutim najavili peticiju u kojoj će tražiti da treninge započnu sedam dana ranije, kako bi uspjeli odraditi potrebne ljekarske preglede za fudbalere.

S obzirom na to da pandemija koronavirusa polako jenjava u Italiji, jasno je da će sezona biti nastavljena i planirano je da se završi do sredine mjeseca jula.

Ipak, ono što je sasvim sigurno je činjenica da publike na stadionima u narednim mjesecima neće biti. Sport Mediaset donosi informaciju blisku italijanskoj vladi i tvrde da navijača na stadionima neće biti do januara 2021. godine.

Sve utakmice će dakle biti igrane iza zatvorenih vrata. Međutim, navijači neće propustiti previše i utakmice će gledati u direktnim prenosima.

Jednostavno je previše opasno da se odmah organizuju utakmice uz prisustvo publike. Vlada će pokušati da što duže održi socijalnu distancu i prve navijače na tribinama treba očekivati tek od naredne godine.

Ovaj datum je za sada u planovima, a povratak navijača na stadione značit će da je pandemija iza nas.

PODIJELI