Trgovački sud u Zagrebu obustavio je skraćeni stečajni postupak nad klubom navijača hrvatske nogometne reprezentacije ”Uvijek vjerni” navodeći kako je utvrđeno da je još na snazi ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS) koji se u listopadu 2015. obvezao udruzi ”Uvijek vjerni” isplatiti tri milijuna kuna.

Kako se navodi u sudskom obrazloženju, uvidom u ugovor s HNS-om proizlazi da nisu ispunjeni uvjeti za vođenje skraćenog stečaja već uvjeti za otvaranje redovnog stečajnog postupka u kojem bi se mogla unovčiti imovina udruge ”Uvijek vjerni” i njome namiriti vjerovnici.

Najnovije sudsko rješenje uslijedilo je nakon što je Financijska agencija (Fina) još u ožujku 2016. podnijela prijedlog za otvaranje stečajnog postupka navodeći kako su ”Uvijek vjerni” do 1. rujna imali neizvršene osnove za plaćanje u iznosu od 578.154 kune i to u neprekinutom razdoblju od 275 dana.

Prema podacima u prijedlogu Fine, klub ”Uvijek vjerni” ima samo jednog zaposlenog te otvoren račun i oročen novac u jednoj komercijalnoj banci. Kako se ističe, Fina osim toga ne raspolaže drugim podacima o imovini tog dužnika.

Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije ”Uvijek vjerni” osnovan je i registriran kao udruga u jesen 2008. sa sjedištem u Zagrebu. Kao aktualni predsjednik i tajnik ”Uvijek vjernih” u registru udruga navode se Ilija Perković i Marijan Šokčević, a kao cilj udruge navodi se ”okupljanje svih navijača hrvatske nogometne reprezentacije, bodrenje reprezentacije u svakoj prilici te promicanje i razvitak ukupnosti opće prihvaćenih vrijednosti sporta i sportske kulture kod navijača hrvatske nogometne reprezentacije”.

Osim toga, kao djelatnost ”Uvijek vjernih” navodi se, između ostaloga, i edukacija navijača kroz promicanje navijačkih vrijednosti kojima se promiče nogomet, sprječava i izbjegava rasna, vjerska i nacionalna netrpeljivost među navijačima i prema igračima te ”predlaganje promjena nadležnim tijelima s ciljem sprečavanja nereda na sportskim natjecanjima”.

Klub ”Uvijek vjerni” kao svoju djelatnost ističe i organiziranje odlazaka na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije za svoje članove i to, kako se ističe, sukladno zakonu, ali i organiziranje javnog gledanja utakmica hrvatske nogometne reprezentacije kroz suradnju sa sponzorima hrvatske nogometne reprezentacije i sponzora udruge.

izvor: index.hr

PODIJELI