Krećemo za Skoplje sa 2 busa i 2 kombija, otprilike 115-120 ljudi. U putu se razdvajamo, tako da posebno idu 2 busa, a posebno 2 kombija.

Neđe kroz Makedoniju, ne mogu se sjetit kako se zove to mjesto, na nekih 50km od Tetova srijećemo par auta sa albanskim zastavama ali produžavamo dalje. Nakon toga prolazi jos par auta, kombija i autobus FK Škendia.

Kapiramo da su navijaci i polako pocinju tenzije medju nama. Kako smo bili na nekom uzvišenju primjećujemo 3 busa koja idu ka nama i odlučujemo da stanemo i napanemo Šiptare.

Tako je i bilo, stajemo, izlazimo iz buseva, lomimo jedan njihov i oni staju nakon 300-400 metara. Sve se to dešava na nekom brdu, bez iđe ikoga, bez murije…

Šiptari staju mi se grupisemo i u toliko dolazi, nama s leđa, jos 7-8 njihovih buseva i tu počinje sou.

Prvo, velike su pi*ke, 3 puta smo uspjeli da ih odbijemo, čak i najurimo dok oni sve vrijeme gađu kršima. Kad su se i oni grupisali, s jedne strane sigurno preko 100 ljudi, s druge preko 200, približavaju se polako, nama ljudi posustaju, pucaju krši na sve strane, ali se ipak drzimo.

Tu dolazi do tuce iz par puta i slobodno mogu rec da ih svaki napad raznosimo. Par njihovih s ozbiljnim povredama ostaju da leže. Kako nas sve vrijeme gađu, sve više naših povrijeđenih i tu ulazimo u buseve i krećemo.

Naravno, uništeni su nam autobusi ali ipak uspijevamo da umaknemo i spasimo glave. Naše drugove vode u bolnicu, šavovi, lomovi, itd. Nakon toga policija nas drži u stanicu i tu ostajemo do kraja utakmice.


Dok se sve ovo desavalo, naša 2 kombija stižu u Skoplje, zauzimaju neku kafanu u centru grada. Primjećuju neke ekipice, posle se ispostavi da su to su Komiti i Kombat zajedno. Naših bilo 24, njih oko 20ak.

Naši napadaju i dobijaju tuču. Privedeni, dobili prekršajne i pušteni doma. Ovih 10 sto su gore cekaju tužioca, do kad ce to trajat niko ne zna.
Sve u svemu, jedno dobro gostovanje, koje je moglo da se završi sa mnogo ozbiljnijim posledicama ali Bogu hvala nije.
Živjeli!

Kopirano sa foruma Varvara.