Mujo iz Doboja

 

Jedan od najpoznatijih navijača Partizana iz 70-ih godina bio je Prnjatović Branko-Fea, na prostoru bivše države po imenu poznatiji kao Mujo iz Doboja. Osim velike privrženosti svome klubu, bio je čuven i prepoznatljiv na utakmicama po svojim transparentima bez kojih nije išao na stadione.

 

 

Imao je tu privilegiju i sreću da je živeo u Doboju koji je geografski bio smešten u centralnom delu tadašnje države pa mu nije bilo daleko nigde da prati svoj voljeni klub. Putovao je vozom redovno od Vardara pa do Triglava bodreći svoj klub,naravno uz svoj čuveni transparent.

 

 

Često se švercovao za kartu u vozu i to tako što je kondukterima pokazivao poleđinu članske karte Fk Partizan a koja je ličila na režijske vozne karte sa popustom koju je retko ko kontrolisao i gledao. Jednom prilikom, početkom 70-ih godina, dok je služio vojsku u Beogradu, igrao se derbi a taj dan Muja je bio na straži, i ne mareći puno za to on odluči da krene na stadion direktno sa stražarskog mesta ostavljajući pušku u grmlje i pravac na utakmicu.

 

 

Imao je Muja i svoju kafanu u Doboju u koju je redovno dolazio i kada je otvarao vrata iste muzikanti su prekidali svoj repertoar pesama i počinjali sa himnom “Dok Partizan bitke bije…

 

 

Muja živi i dalje u Doboju i radi kao sekretar RK “Sloga” iz Doboja i ponekad dođe da pogleda Partizana u Beograd.