U petak tokom dana i uvece doslo je do velikih nereda na ulicama Atine u kojima je vide od 50 ljudi privedeno, a jos toliko povredjeno. Do okrsaja navijaca AEK-a i PAOK-a doslo je zbog medjusobnog duela ova dva kluba u finalu kupa Grcke u fudbalu. Velika grupa navijaca PAOK-a poznata pod imenom Gate 4 (Kapija 4) dosla je dan ranije u prestonicu Grcke kako bi obezbedila karte i smestaj za danasnju utkamicu, a u Atini su ih “spremno” docekala pristalice suparnickog tabora tj naviajci AEK-a poznati pod imenom Original 21.

 

 

Zbog velikih i zustrih okrsaja morala je da reaguje policija pa je u okrsajima upotrebljen cak i suzavac. Vise navijaca je pretuceno i ostavljeno bez obelezja, a kako grcki mediji prenose i jedna zastava navijaca PAOK-a je oduzeta. Rivalitet izmedju ove dve grupe je odavno poznat, a pamti se i nedavni napad navijaca AEK-a na pristalice i klub navijaca PAOK-a u Atini.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K

 

 

Kuriozitet je da su obe grupe nekada bile u dobrim odnosima sa Grobarima, a odnosi izmedju Atinjana i Grobara su se ohladili onog trenutka kada su Grobari sklopili prijateljstvo sa navijacima PAOK-a i predali im zastavu koju im je Original 21 poklonio tokom humanitarne utakmice protiv bobmardovajna tadasnje Jugoslavije 1999. godine.

 

Preuzeto sa portala: HooligansTV