U velikoj policijskoj akciji koja se odigrala u Spaniji prethodnih dana uhapseno je 20-ak osoba osumnjicenih za namestanje utakmica u nizim ligama , ali ispituju se i neke utakmice najjaceg fudbalskog ranga Primere. Jedan od glavnih osumnjicenih za ovaj poduhvat je i bivsi igra i legenda Real Madrida Raul Bravo. Uhapseni se sumnjice da su u sezonama 2016/2017 i 2017/2018 namestili nekoliko utakmica Segunde ali i nekoliko utakmica Primere . Medju uhapsenim su jos i Borha Fernandez (ex Valjadolid), Samuel Saiz Alonso(Hetafe/Lids), Injigo Lopez Montanja (Deportivo) i Karlos Aranda (ex Sevilja, Numansija).

 

Zanimljivo, četvorica od petorice pomenutih igrača počeli su karijeru u Realu.

 

 

Priveden je i predsednik Ueske, gospodin Agustin Lasaosa, kao i šef medicinske službe istog tima Huan Karlos Galindo Lanuza, međutim nema pojašnjenja da li je baš Ueska bila umešana u nameštene utakmice.

 


Za sada se samo spekuliše da je sumnjiva utakmica Ueske i Himnastika (0:1) iz 41. kola druge španske lige koja je odigrana u maju 2018. godine.

“Zahvaljujemo se policiji na sjajnom poslu koji su uradili i ‘razbili’ kriminalnu grumu koja stoji iza nameštanja utakmica”,

Prvi čovek španskog fudbala Havijer Tebas potvrdio je da je akcija trajala više od godinu dana, ali da su je zajedno sa organima reda držali u tajnosti.

Očekuje se da do kraja dana bude uhapšeno 11 osoba koji su povezani sa nameštanjem utakmica