Iz GNK Dinamo su objavljene informacije o broju ulaznica za subotnji derbi s Hajdukom na Poljudu i pojedinosti o načinu njihove prodaje: “Najveći hrvatski derbi igra se 12. ožujka od 18 sati na Poljudu, a Dinamo je dobio 1470 ulaznica za gostujuću tribinu jug. Cijena ulaznice iznosi 40 kuna. Ukupno 1000 ulaznica prodavat će se na Ticket pointu u Zagrebu. Radno vrijeme Ticket pointa u srijedu i četvrtak je od 11 do 19, a u petak od 9 do 12 sati. U slučaju da se rasprodaju sve ulaznice klub će obavijestiti navijače o završetku prodaje.

Ostalih 470 ulaznica prodavat će se u Dugopolju na dan utakmice od 14:30 sati na prihvatnom mjestu za gostujuće navijače. Jedna osoba može kupiti najviše pet ulaznica, uz predočenje osobnog dokumenta za svaku osobu. Za ulaz na stadion u Splitu obavezno je predočenje osobnog dokumenta, ulaznice i EU digitalne COVID potvrde.”

Naime, ove informacije razljutile su navijače Dinama iz dva razloga: Hajduk im je dao za kupnju manje ulaznica od onoga što bi trebao (5 posto kapaciteta Poljuda) pa traže da se Hajduku i njegovim navijačima vrati istom mjerom na derbiju u Maksimiru. Podsjećaju da Hajduk i njegovi navijači na Maksimiru uvijek dobiju propisanih 5 posto od ukupnog broja ulaznica.

I dok je prvi razlog ljutnje dinamovaca Hajduk, drugi je usmjeren prema Dinamu jer je klub još jednom donio odluku s kojom se njegovi navijači nikako ne slažu – da čak trećinu od ionako malog broja ulaznica za derbi na Poljudu pošalje na Dugopolje.

Postoji opasnost da stotine dinamovaca dođu pred Split i ondje ostanu bez ulaznice za derbi

Kada uzmemo u obzir da već sada iz Zagreba ima 15 punih autobusa navijača koji kreću prema Poljudu, to lako može značiti da će oko 500 navijača Dinama doći pred Split i ondje doznati da su ostali bez ulaznice za derbi.

PODIJELI