Policijsko osiguranje povodom utakmice Hajduk – Rijeka u potpunosti je podbacilo. Iako su najavili kako će sve navijače prihvatiti u Dugopolju kako bi ih radi njihove sigurnosti otpratili do Poljuda, čini se da su plan prilično loše ovog puta razradili.

Kod naplatnih kućica na izlazu s autoceste došla je grupa Torcidaša s namjerom da se fizički obračuna s navijačima Rijeke, a to je bila situacija koja je vrlo lako mogla završiti tragično. Na jednoj amaterskoj video snimci koju je napravio netko od prisutnih vidljivo je kako se u grupu navijača tijekom sukoba zaletava crveni Renault Clio te čak i ruši dvije osobe. Samo pukom srećom nitko nije zadobio teže ozljede. Na snimci se ne vide jasno registarske oznake vozila.

“U ovim trenucima ne mogu reći koliko je osoba privedeno u postaju, ali radi se o većem broju osoba koje se dovode u vezu s narušavanjem reda i mira. Policijski službenici su odmah reagirali i tako spriječili eventualne ozbiljnije posljedice. Ovo je ujedno i jedino narušavanje reda i mira koje smo zabilježili danas, a koje se povezuje s javnim okupljanjem”, poručila je glasnogovornica splitske policije.

Očito je kako bi istraga trebala ići u nekoliko smjerova, a jedna od njih je i odgovornost nadležnih policijskih službenika u Splitu koji su također dijelom sukrivci za ovaj fizički sukob.

Šta radi lik s Clio-om nije humano

PODIJELI