Prvu utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige , jučer su odigrali Torpedo (GRUZIJA) i Sarajevo (BiH) . Utakmica je završena rezultatom 2:2, sa puno prilika na terenu, ali i raznim dešavanjima van terena.

Navijačka grupa Horde zla je prešla put udaljen “2500 kilometara”, da bi pratili svoj voljeni klub na ovom gostovanju u Gruziji. Horde zla su stigle u Gruziju, nekoliko sati prije utakmice, gdje se odvijala sjajna atmosfera gostujućih navijača. Ubrzo nakon toga, domaći navijači su odlučili da napadnu Horde koje su bile u jednom lokalu, ali domaći su u tom okršaju izvukli poraz. Iz tog sukoba , nekoliko domaćih navijača je završilo u jednoj fontani, dok je par policajaca povrijeđeno.

Kombinacija čitavog ovog epiloga je dovela do toga da su članovi policije na stadionu čekali i najmanju tenziju , da bi upotrijebili silu nad Hordama. Dva domaća navijača su se počeli približavati tribini gdje su boravile Horde zla, gdje su primjećeni od strane Hordi, koji su krenuli da napadnu domaćine. Policijska reakcija je bila brutalna, ubrzo nakon toga Horde zla su izvedene sa stadiona i tako su propustili priliku da gledaju svoj klub. Povodom ovog incidenta , oglasio se i FK Sarajevo, razočarajući reakcijom gruzijske policije i represijom nad navijačima.

PODIJELI