PHOTO: D.Pašalić

Navijačka grupa koja prati reprezentaciju BiH, popularni ”BH Fanaticosi”, izazvali su incident u Zenici, tačnije ispred šoping-centra, kada su se odlučili obračunati s navijačkom grupom „Ljuti Krajišnici“.

Tokom sukoba letjeli su i metalni čunjevi koji se nalaze ispred šopinga, a cijeli slučaj spriječili su momci iz zaštitarske agencije “Condor”, koja radi na osiguranju šopinga, ali i timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Mnogobrojni prolaznici te navijači i simpatizeri ostali su u šoku zbog ovog incidenta, posebno jer niko ne zna šta je prethodilo tuči, ali i jer se radi o sukobu između dvije navijačke skupine.

– Ovo je katastrofalno. Šta im je ovo trebalo, sramota. Pa “Ljuti Krajišnici” ginu za reprezentaciju – komentirali su očevici nemilog događaja, prenosi bhfudbal.ba

Inače, ispred šopinga su brojne policijske ekipe, kao i timovi Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK.

Video pogledajte klikom OVDE.

Kako javjlaju iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u izjavi za bh. novine “Avaz”, došlo je do narušavanja javnog reda i mira te da će više informacija o ovom događaju imati kasnije.

– Došlo je do tuče. Još nemam informacija ima li uhapšenih – kazao je dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK za “Avaz”.

U obračunu ima i povrijeđenih, zbog čega je intervenirala i Hitna pomoć.

Razlog sukoba je još nepozant tako da se ne zna uzrok koji je prethodio obračunu mladića koji su na sebi imali obilježja “BH Fanaticosa” i “Ljutih Krajišnika”.

Javnost je ostala u šoku zbog ovog incidenta, posebno jer niko ne zna šta je prethodilo tuči, ali i jer se radi o sukobu između dvije navijačke skupine koje prate nacionalni tim.

PODIJELI