Kada pričamo u navijačkoj sceni u Evropi ili cijelom svijetu, u grčkoj definitivno nikad nema dosade. Bilo da je fudbal, košarka, vaterpolo… njima nije bitno.

Kad igraju Panathinaikos i Olympiacos, navijači oba kluba spremni su da se poubijaju ako treba. Historijska priča o rivalitetu ova dva grčka kluba je dosta specifična, ali o tome nekom drugom prilikom.

Prije tačno deset godina svjedočili smo nezapamćenim neredima na vaterpolo utakmici ta dva kluba kad su navijači PAO-a najprije noževima napali igrače najvećeg rivala, a onda su iščupali semafor i bacili ga u bazen u kojem su bili igrači Olympiakosa.

Velika netrpeljivost i amonzitet između navijačkih skupina ta dva kluba ne poznaje granice, a da je tako uvjerili smo se prije nekoliko dana kad se u Ateni dogodio jedan od najtežih navijačkih incidenata u dugoj povijesti mržnje tih dviju navijačkih skupina.

Najvatrenije prstallice Panathinaikosa (Gate13) upali su u prostorije navijača Olympiakosa (Gate 7) i najprije su palicama počeli mlatiti sve oko sebe, a onda su bacili bombu. Eksplozija je uništila klub, ozlijeđeno je nekoliko osoba, a samo pukom srećom nitko nije smrtno stradao.