Kontroverzni biznismen navodno je pozvao navijače bratskog kluba kao podršku za pehar u finalu Kupa protiv AEK-a

Veliki derbi igra se u subotu u Grčkoj, gde u finalu Kupa igraju AEK i PAOK. Ova dva kluba zaratila su već tokom sezone, a njen prekid meča, koji je izazvao kontroverzni vlasnik tima iz Soluna Ivan Savidis, uticao je konačno na rasplet šampionske trke i doneo je AEK-u titulu.

PAOK i njegov vlasnik su oštro kažnjeni i ostali su bez titule zbog oduzimanja bodova, a sada žele osvetu Atinjanima u Kupu.

U tome traže i pomoć navijača Partizana, bratskog kluba PAOK-a. A očekuje se da na Olimpijskom stadionu u Atini bude oko 50 grobara. To je otkriveno u anonimnom pismu koje je dobila Virginija Sakelaropolu, državna tužiteljka ove zemlje.


Obeležja PAOK-a redovno se vide na utakmicama Partizana; Foto: MarkoTodorović

 

 

 

 

 

 

Mnogo se sumnja se da je kontroverzni gazda PAOK-a, Ivan Savidis, pozvao najvernije navijače Partizana kako bi mu pomogli u borbi za novu titulu.

Ovo bi mogao da bude dodatni bezbedonosni rizik veoma turbulentne odnose u Grčkoj fudbalskoj ligi, česte prekide utakmica na derbijima AEK-a, PAOK-a i Olimpijakosa, kao i zbog toga što bi u finalu Kupa imali dve navijačke grupe.

Finale Kupa na programu je 12. maja od 19.30 u Atini.

Izvor: Telegraf.rs