Jezivi snimak fizičkog i psihičkog maltretiranja i zlostavljanja konobara od strane vođe navijača se pojavio na internetu i policija u Republici Srpskoj je odmah reagovala.Vođa navijača Borca, poznatih kao Lešinari, Dejan Kostić Dela uhapšen je ponovo zbog sumnje da je tukao i maltretirao konobara u kafiću “Armando” u Banja Luci, saznaje “Srpskainfo”.

Čim se snimak pojavio na društvenim mrežama u nedelju, policija je privela od ranije poznatog Kostića zbog nasilničkog ponašanja, što je potvrdila portparolka Policijske uprave Banja Luka, Marija Markanović, navodeći inicijale osumnjičenog.

– Uhapšeni je osumnjičen da je nakon učestvovanja u narušavanju javnog reda i mira, narednog dana, ponovo došao u ugostiteljski objekat i fizički i psihički zlostavljao dvadesettrogodišnjaka. Sve dalje mere biće poduzete po instrukcijama dežurnog tužioca – pojasnila je Markanovićeva.

Republikom Srpskom kruži video na kojem se vidi kako Dejan Kostić Dela, šamara Miloša Miškića, konabara u kafeu “Armando”.
Za to je zaradio samo prekršajnu prijavu.
Sve se desilo 23. aprila oko 19 časova, kada je osumnjičeni ušao u kafić.

https://www.youtube.com/watch?v=JaJzuYSuVAk&fbclid=IwAR3LUBF2NDx-FrHH-sA1at_LoylA0YJj8Q4Wn9asgXR5Bynm_24NEPfkenQ

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da je D. K. uručen prekršajni nalog zbog tuče.
– Policiji je prijavljeno da je 23. aprila oko 19 časova narušen red i mir u ugostiteljskom objektu na Bulevaru Stepe Stepanovića u Banjaluci. Po dolasku patrole zatečen je povrijeđen muškarac, a utvrđeno je da mu je povrede nanio D. K. Žrtva nije tražila krivično gonjenje osumnjičenog, pa je prekršajno kažnjen – rekli su u policiji za “Glas Srpske”.
Nisu rekli zašto ga policija nije, po službenoj dužnosti, krivično gonila.

Video klip koji objavljujem od sinoć se dijeli preko svih aplikacija, uz propratni tekst, koji objavljujem u cijelosti:

“Banjalučki presuđeni kriminalac, lažni vođa navijača Borca, Dejan Kostić Dela, 23. aprila napao je M. M. ispred kafića Armando, momak se uz pomoć druga odbranio, a nakon dolaska policije Kostiću je uručena samo prekršajna prijava, iako je, ponavljam, osuđivani kriminalac, robijao 5 godina za pokušaj ubistva.
Dan nakon toga, kivan na svoj neuspjeli napad, u istom kafiću stjerao je konobara u wc i brutalnim maltretiranjem, šamaranjem i davljenjem, tjerao ga da priča kako je i pi.ka i kako su ti momci pi*ke i da su dobili batina od njega. Na kraju snimka se snimio i sam, i poslao ga brojnim drugovima kako bi svi mislili da je on najjači, a zapravo se vidi da nije baš pametan sa tim potezom, jer je tako snimak dospio u javnost.
Policijo, vlasti Republike Srpske, uhapsite ga odmah i osudite, ako on stvarno nije vaš čovjek…

(Slobodan Vasković)

https://www.youtube.com/watch?v=SicsSxZxuRI