Split, 310318. Nogomet. 27 kolo prve HNL iizmedju Hajduka i Rijeke odigrane na stadionu Poljud. Na fotografiji: navijaci Torcida Foto: Duje Klaric / CROPIX

Uprava splitsko-dalmatinske policije završila je kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim navijačem Hajduka koji je vodio navijanje tijekom utakmice splitskog kluba i Rijeke.

20.04.2019., stadion Poljud, Split – Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, HNK Hajduk – HNK Rijeka. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Podsjećanja radi, Splićani su pobijedili 4:0, a jedan od najboljih igrača Hajduka na tom dvoboju popeo se na sjevernu tribinu i zapjevao s Torcidom. Od navijačke pjesme “Ja te volim, Hajduče” Torcidaši su ubrzo promijenili ton i zapjevali uvredljivu pjesmu protiv Riječana i Zagrepčana. Vođa navijača zbog spomenute pjesme zaradio je kaznenu prijavu.

“Sumnjiči se kako je dana 20. travnja ove godine od 19.00 do 20.45 sati, u Splitu, na stadionu Poljud, tijekom nogometne utakmice između NK „Hajduk“ i NK „Rijeka“, pomoću megafona, vodio navijanje navijača na sjevernoj tribini, a kojom prilikom je poticao na mržnju i nasilje. Protiv njega je podnijeta kaznena prijava iz č.325. Javno poticanje na nasilje i mržnju KZ-a redovnim putem. Također u sklopu kriminalističkog istraživanja protiv devet osoba podnijeti su optužni akti zbog počinjenja prekršaja iz čl.25. Zakona o suzbijanju diskriminacije u stjecaju s prekršajem iz čl.4.t.7. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Kriminalističko istraživanje u vezi događaja na utakmici nastavlja se i dalje”, objavljeno je iz policije.

Što se tiče Stanka Jurića, on je dobio kaznu od 5 tisuća kuna od strane HNS-a. Navijači Hajduka ubrzo su se udružili i platili taj iznos.

PODIJELI