Mnogo priča već su ispričane, pa i opjevane o ponašanju i trudu, ali i o organizaciji navijača na potresmom razrušenoj Banovini. Napose, kao odgovor na neprimjerene tvrdnje da su navijači samo smetali ili samo smetaju, kako je ravnatelj Civilne zaštite poručio preko medija.

Navijače to nije obeshrabilo, još su tu, već desetak dana. Pita li se netko gdje jedu i spavjau, tko se o njima pobrine. Slabo…

Kako piše portal @dalmacijadans.hr jedan Dinamov navijač, pripadnik BBB iz Siska, Trpimir Lovreković rado je ugostio Splićane u svom domu. I s njima, ali i s članovima ostlaih navijačkih skupina cijeli dan pomaže. Njegove rečenice su prekrasne, slatke, daju vjeru u bolje društvo..

“Ima nas BBB, Torcida, Kohorta, Armada…”

Objašnjava kako se ova plima navijača dogodila spontano, iz čiste ljubavi prema domovini:

„Nakon potresa trebalo nam je, otprilike, devet minuta da se ujedinimo. Krenuli smo odmah i već devet dana nismo stali. I da, ne trebate nas pitati, biti ćemo ovdje koliko treba i do kada treba”, veli, baš mladi gospodin, Lovreković-

„Uz navijače iz svih skupina tu su i ljudi iz Siska, sve domaći. Složili smo se, velika smo ekipa i sad smo nerazdvojni. Imamo veliku koheziju. Organizirali smo se nakon onog šoka i dajemo sve od sebe”.

„O nogometu se uopće ne priča. Nikad. Evo, kod mene su spavala tri dečka iz Splita. Razmjenjujemo si poruke svaki dan, ujedinili smo se. Rekli su mi da će me primiti na jjever Hajduka u Dinamovom dresu i da mi nitko neće ništa. Iz ove nesreće je izašla jedna velika kohezija i jedinstvo”.

PODIJELI