Prema najnovijim informacijama neće biti okupljanja navijača crveno-belih na Terazijama

Navijači Crvene zvezde pozvali su na utakmici protiv Bačke pozvali sve pristalice crveno-belih da se pred utakmicu sa Kelnom okupe na Terazijama od 17 časova, kako bi u organizovanom korteu hiljade Delija krenulo ka Marakani na meč decenije u kome Zvezda može do proleća u Evropi posle punih 25 godina.

Međutim, prema najnovijim informacijama, moguće je da kortea na kraju ipak ne bude. Naime, kako nezvanično saznajemo iz izvora sa Marakane bliskog upravi Zvezde, u Ljutice Bogdana je u ponedeljak održan sastanak policije i uprave crveno-belih o bezbednosnoj situaciji i rizicima koji nosi ovaj meč.

Rizik postoji pre svega jer je najavljeno da u Beograd dolazi čak 5.000 navijača Kelna, što će biti jedna od najvećih poseta inostranih navijača na najvećem srpskom stadionu, gotovo kao što ih bude na večitom derbiju.

Prema nezvaničnim informacijama navijačima Zvezde se ova informacija preterano ne dopada, ali ukoliko je bezbednsna situacija takva, kao i to što se Zvezda saglasila sa time da kortea ne bude, očigledno da nemaju mnogo izbora.

Podsetimo i da je Zvezda obavestila sve navijače da zbog bezbednosnog rizika zaključava kapije stadiona pola sata pre početka utakmice, tako da svako ko bude došao na Marakani kasnije od 20.35, neće ući na stadion.

Kapije stadiona će biti otvorene u četvrtak tri sata pre utakmice, od 18 časova, kako bi se izbegle gužve. Meč počinje od 21.05 i odlučuje o tome ko će se plasirati u nokaut fazu Lige Evrope. Zvezdi odgovara pobeda i remi (ukoliko BATE ne pobedi Arsenal u Londonu), dok Keln mora da juri pobedu ukoliko želi da završi na 2. mestu u grupi H.

PODIJELI