Noćas oko 1.20 sati žitelje zagrebačke ulice Javorovac zaprepastila je vatra koja je sukljala​ u vis jer je došlo do požara automobila Ford C Max zagrebačkih oznaka. Iako su zagrebački vatrogasci svega pet minuta od dojave pristigli na poprište buktinje, vatra koja je gutala vozilo bila je brža. No ipak, brzom intervencijom su spasili da se proširi na ogradu, fasadu, drveće…

Policija trenutno obavlja očevid kako bi se utvrdile okolnosti nastanka požara odnosno je li u pitanju tehnički kvar ili je, pak, riječ o namjernom piromanskom činu.

Kako neslužbeno doznajemo, vlasnik vozila je Matija S., pripadnik navijačke Bad Blue Boys, a kojega je prije tri godine, tijekom jednog od dužih izvanrednih javnih istupa Zdravko Mamić, prokazao u moru tzv. huligana koji ga imaju na piku.

Za njega je tada Mamić rekao da je jedan od vođa BBB koji je u ono vrijeme imao sudsku zabranu dolaska na stadion, ali i da je njega jednom prilikom pokušao udariti bocom u glavu.

Foto : Goran Mahkek/Hanza media

Susjedi u ulici Javorovac su zaprepašteni požarom. Kad su pristigli vatrogasci u ulicu u gluho doba noći, svi su istrčali na ulicu.

– Čule su se neke dvije eksplozije. Valjda kako su gume počele pucati. Probudile su me sirene, buka, lupa vrata i kapija jer su susjedi počeli izlaziti van u pidžamama. Vatra je zamalo zahvatila i susjedni auto kojem su se od vrućine otopila svjetla jer je bio preblizu parkiran tom Fordu. Tijekom gašenja požara bio je prisutan i vlasnik auta. Koliko znam, to je osoba koja zbog svojih aktivnosti kao BBB ima zabranu ulaska na stadion pa mu policija stalno dolazi na vrata da vidi je li kući dok se igra neka tekma. Prije nekog vremena, dok je vozio drugi automobil kojega je pokušavao prodati, netko mu je na haubi ostavio cvjetni aranžman, ali onaj za sprovode. Jeziva je to poruka zbog koje je teško normalno spavati – rekla je za Jutarnji list jedna od susjeda uznemirena vatrenom stihijom.

PODIJELI