Nakon minulog 167. večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana došlo je do još jednog okršaja navijača beogradskih klubova.

Naime, oko 22 časa na putu Mladenovac – Topola, jedna grupa navijača Crvene Zvezde koja se vraćala sa Marakane presrela je kombi i zapalila ga dok su se putnici nalazili u njemu.

Ubrzo posle ovog događaja, oglasio se i vozač kombija Igor Grujić (45) :

Preprečili su nam put, zagradili sa svih strana, polupali stakla, ubacili baklje i blokirali vrata da ne možemo da izađemo. To je bila borba za život, gledali smo samo kako da sačuvamo živu glavu i izađemo iz kombija koji gori.

Tada je počeo napad, kamenjem su nam razbili stakla, počeli su da ubacuju baklje, palicama su lupali po kombiju sa svih strana. Nastao je haos. Neka deca su spavala pozadi. Izbacivali smo baklje koliko smo mogli, oni su ih ponovo vraćali unutra. Blokirali su nam sva vrata, nisu nam dali da izađemo. To je bila borba za život, bili smo opkoljeni sa svih strana, bilo je jezivo i strašno, vatra je počela da se širi po kombiju… šta da vam kažem, gledali smo samo da spašavamo živu glavu

Sekunde su bile u pitanju da ne izgorimo svi, jedva smo uspeli da izvučemo decu koja su sedela pozadi”

Posle vozača, izjavu za sprske medije dao je i jedan od mladića iz kombija:

“Ja imam 20 godina i bio sam najstariji, a svi ostali, među kojima je bila i jedna devojka imaju od 16 do 18 godina. Nismo imali nikakve šalove, ništa”

O ovom događaju je svedočila i jedna od osoba koja se našla u koloni iza kombija.

“Oko 22h na putu Mladenovac-Topola gori kombi.

Pucketa vatra, devojka se dere, viče neka imena. Stajem negde 3.-4. u redu sa autom. Izlazim i vidim svi su pored svojih kola, a njih 4oro ne stariji od 21-22 godine trče u krug. Trčim do njih da pitam je l’ treba pomoć? Svi stoje i gledaju.

Kaže devojka, ne možemo da nađemo njih troje. Pitam, da li su izašli iz kombija, kaže jesu, otrčali su negde. Vraćam se nazad do svog auta i ostalih ljudi i kažem, dajte da uperimo farove u njive, možda su povređeni negde, od šoka izbezumljeni. Niko ništa. Izlaze 4 momaka iz tek pristiglog auta, trče po njivama i dozivaju ih. Čuje se eksplozija. Puca kombi. Devojka vrišti. Posle 5-6 minuta izlaze svi iz njive. Živi su.

Zagrliše se njih 7-oro, 6 momaka i jedna devojka.

Prilazi jedan i kaže mi, je l’ možeš da mi pogledaš glavu, peče me? Uhvatila ga vatra, ali nije strasno. Zacrvenela se koža.

Drugi mi pokazuje šaku, 2.-3. stepen opekotine.

Čekamo hitnu, vatrogasce i policiju.

Pitam, šta se desilo?

Kažu, presrela su nas 4 auta zvezdaša, razbili nam stakla i ubacili baklje u kombi. Vraćamo se sa derbija! Vikali smo, nemojte, devojka je u kombiju!! Džabe.

JBENI ZVEZDA I PARTIZAN. JBENI ISPRANI MOZGOVI NAVIJAČA. DA LI JE MOGUĆE, U 21. VEKU? ČIJI JE ŽIVOT MANJE VREDAN SAMO ZATO ŠTO NAVIJA ZA DRUGI KLUB? KOJI TO MOZAK MOŽE DA UBACI BAKLJE U TUĐA KOLA I ZAPALI? ALOOO, 7 MLADIH ŽIVOTA JE MOGLO DA STRADA! ZBOG SMRDLJIVE PETOKRAKE I GRBA CRVENOG ILI CRNOG!!

IDEM I PREVRĆE MI SE ŽELUDAC I EVO DRŽI ME 2.5 SATA. OVO NIJE FILM, OVO SE DESILO NA PRAVCU MLADENOVAC-TOPOLA.

GDE MI ŽIVIMO?

GASITE PROFESIONALNI FUDBAL, JER JE ON ODAVNO SVE SEM SPORTA!”

PODIJELI