Ovih dana se na internetu pojavila slika gde momak u majici sa natpisom Srbija i fantomkom na licu drzi udarnu zastavu Torcide koja se nosi na gostovanja, a da vas potsetimo prosle nedelje je policija u Srbiji oduzela cetiri zastave splitske Torcide nakon povratka sa gostovanja u Bugarskoj. Clanovi Torcide su tokom odlazka na gostovanje demolirali i pokrali pumpu u Srbiji i ispisivali ustaske simbole. Pa su ih na granici sacekale policijske snage iz Srbije i uhapsile prestupnike, a njihove stvari zaplenile.

Zastava je naime nudjena po internetu za 2000 evra , a jos uvek se ispituje kako je ona dosla iz policijskih ruku do momka koji je u fantomci pozirao sa zastavom. Jedna od verzija je i da je zastava replika sto se moze videti sa uporedjivanjem zastave koju je Torcida godinama unazad nosila. Na slikama se vide razlike kod slova A koje je na orginalnoj zastavi preslo u plavu boju dok je na zastavi sa interneta celo u crvenoj i kod grba sa slovom H izmedju 19 50 koje je na pravoj zastavi u samo u plavoj boji odvojeno od linije, dok je na zastavi sa interneta tik uz crvenu liniju i jednim delom kaci crvenu boju.

 

 

 

Dok pojedinci tvrde da je Torcida staru zastavu zamenila novom jer je prethodna bila pohabana i ostecena. Ostaje u narednom periodu da se vidi da li je ovo jedna u nizu prevara za stizanje do lakog novca ili jos jedan propust u ministarstvu unutrasnjih poslova Srbije kako prenose pojedine inostrane fb stranice.