Sutra je na rasporedu popularni ” Sarajevski derbi “, na stadionu Grbavica, FK Željezničar će dokečati FK Sarajevo. Policija Kantona Sarajevo je najavila rigorozne mjere za ovaj veliki derbi u Bosni i Hercegovini. Ova odluka se odnosi na domaće navijače FK Željezničara i na gostujuće navijače Horde zla.

Kako smo dospjeli do informacija, na ” sjevernoj ” tribini gdje će boraviti Horde zla, nalazit će se kabina koja će dodatno služiti za pretres navijača ( skidanje odjeće ), zbog cilja pronalaženja pirotehničkih sredstava i drugih nedozvoljenih sredstava, takodjer će se ovo vršiti i na južnoj tribini, gdje budu domaći ” Manijaci “. U slučaju, pronalaženja kod navijača, neko nedozvoljeno sredstvo ili pirotehnika, biće uručen prekršajni nalog u iznosu 500 KM (250 eura), te zadržavanje najviše do 6 sati.

U ovom slučaju, pretrese za ova navedena djela će vršiti pripadnici MUP-a. U zadnjim derbijama ovu ulogu su izvršavali pripadnici osiguranja na stadionu. Policija je još navela pravilo, da se navijači pridržavaju toga da ubacivanje predmeta u teren i eventualnih incidenata, može izazvati do pražnjenja tribina.

FK Željezničar – FK Sarajevo, stadion Grbavica (20:00)

PODIJELI