Iz takmičarske komisije NFSBiH je posljednjih dana donesene su odluke koje nisu u skladu sa onim što fudbal čini najpopularnijim sportom na svijetu.

Prije svega, odlučeno je da se neke od utakmica igraju bez navijača. Najprije to je bio slučaj sa mečem Sarajevo – Zrinjski, a isto će biti i sa duelom Sarajevo – Željezničar u Zenici.

Naime, u naredna dva meča na stadionu Rođeni neće biti gostujućih navijača i to na Veležovim mečevima protiv Borca i Zrinjskog.

Fudbal nije isti sa navijačima i bez navijača zbog čega je Red Army napravio presedan u bh. fudbalu te odlučio da na neki način bojkotuje naredni domaći meč Veleža.

Navjernije pristalice Veleža odlučile su da iz navijačke solidarnosti utakmicu protiv Borca isprate izvan tribina stadiona Rođeni.

“Klub navijača “Red Army” Mostar će iz navijačke solidarnosti narednu ligašku utakmicu protiv FK Borac Banja Luka ispratiti izvan tribina stadiona Rođeni. Razlog tome je, naravno, onemogućivanje dolaska gostujućih navijača, a kao razlog tome navodi se da ne postoje uslovi za njihov prijem na stadionu.

Na ovaj način iskazujemo protivljenje tome, i generalno protivljenje fudbalu bez navijača, kako domaćih, tako i gostujućih. Ovim putem, također, želimo istaći da stojimo čvrsto uz ekipu i klub, i da ćemo podršku svakako iskazati na naš način, ali da isto tako stojimo čvrsto vezani za navijačke principe, kao i protiv onih kojima nije u cilju podrška i prisustvo navijača obje ekipe koje se nalaze na fudbalskom bojištu.

Mi ćemo sa ovim vidom protesta nastaviti sve dok ne budu “stečeni uslovi” za prijem gostujućih navijača, odnosno nećemo biti prisutni na tribinama, na domaćim utakmicama koje FK Velež igra protiv klubova koji imaju organizovanu navijačku grupu, a istoj nije omogućen dolazak na naš stadion, zbog toga što nisu “stečeni uslovi” za njihov prijem.

Nama je biti iza gola sve na svijetu i sa nestrpljenjem smo čekali povratak, ali opet smo spremni odreći se toga zbog navijačke solidaarnost i poštovanja principa ove subkulture. Fudbal se igra zbog navijača”

PODIJELI