Beogradskom fudbalskom klubu Crvena zvezda biće priznata titula iz 1946. godine. Tako je, za sada, odlučila Pravna komisija Fudbalskog saveza Srbije, a prenose beogradski mediji. Ipak, konačna odluka biće doneta 14. maja, kada će poslednju reč o tom slučaju imati delegati Skupštine Fudbalskog saveza Srbije.

Komisija za pravna pitanja  Fudbalskog Saveza Srbije prihvatila je inicijativu kluba iz Ljutice Bogdana da se prizna titula iz 1946. godine. Prema tome, Crvena zvezda ima 30 osvojenih titula šampiona države, a samim tim crveno-beli mogu da prišiju treću zvezdicu u grb kluba. Ovu komisiju čine predsednik Dragan Šuput, potpredsednik Veljko Radulović i članovi Vladimir Vuletić, Dragan Milošević i Božidar Beronja.

Kako se navodi, tri člana komisije glasala su za, protiv je bio Vučelić, dok je predsednik Šuput bio uzdržan.

Iz Ljutice Bogdana su početkom marta zvanično podneli inicijativu sa zahtevom da Skupština FSS, kao najviši organ Saveza, prizna osvojenu titulu 1946.

Predstavnik Partizana Vladimir Vuletić je posle glasanja rekao da je ovo poraz prava.

– Tri člana komisije su glasala za, jedan je bio protiv, to sam bio ja. Ovo je poraz prava – poručio je besno Vuletić, koji je najavio žalbu!

Mi nećemo dozvoliti da se na ovakav način unižava pravo i mi ćemo nakon odluke Skupštine pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom Republike Srbije i tek nakon što najviša instanca donese odluku. Partizan ima iskustvo sa pobedama na sudu, gde odluke nisu unapred skrojene. I dalje govorim “No passaran” ovo neće proći! Dok živim i dok dišem nadam se, Partizan se sa ovim neće složiti, jer jedna sila dignutih ruku ne može da bude jača od sile argumenata koje smo predočili – izjavio je Vuletić.