Adidas vazi za jedan od najcenjenijih brendova medju navijacima, neki od modela nemackog proizvodjaca patika su vec decenijama zastupljeni na tribini.

Ovi modeli patika su jednako zastupljeni kako medju kezualcima tako i medju ultrasima i smatraju se jednim od zastitnih znakova tribine i identiteta navijaca. Navijace svakako ne treba deliti prema kvalitetu i ceni njihove garderobe ali je bitno da svaka tribina odslikava pojedini stil,a ne da bude cirkus.

U nastavku vam predstavljamo najprodavanije modele Adidas patika.

1.Superstar

Nastanak: 1969

Kada čujete “adidas”, verovatno prvo mislite na “Superstar”. Verzija druge generacije Shelltoe Pro Model-a sa niskim rezom, Superstar je postao atrakcija u NBA pre nego što je usvojena od strane b-boisa i proširena širom sveta od strane Run-DMC. I još 40 godina nakon njegovog uvođenja, popularnost je gotovo ista.

2. SL 72

Nastanak: 1972

Nijedna kompanija nije profitirala više od olimpijskih igara nego adidas. SL je uveden u Minhenu 1972. godine kao sveobuhvatna obuća – popularna medju svim kategorijama. Cak 15 godina prije nego što je Nike ‘izmislio’ cross-trening – a elegantna cipela pronašla put do mnogih podijuma u ​​istoj ulozi koju je Nike Fliknit odigrao prošlih OI. Svi modeli Fliknit, najlon i antilop SL su se pokazali dobrim.

3.Stan Smith

Nastanak : 1965

Nije počelo kao Stan Smith. Adidasova prva kožna tenisica debitovala je 1965. godine kao Robert Haillet, nazvana po francuskom profesionalcu. Tek 1971. godine Smithovo ime je dodato – i tek 1978. godine Hailletovo ime je skinuto, što je rezultiralo neobičnim, sedmogodišnjim podeljenim misljenjem o ovom modelu. Smith je osvojio svoje poslednje naslove 1980. godine, ali tenisica koja nosi njegovo ime je još uvek popularna kao i uvek, dokazujući još jednom da je ponekad jednostavnije bolje.

4.Gazzele

Nastanak: 1968

Gazele su  klasici. Napravljen od strane engleskih navijača koji su putovali po Evropi, tenisica je debitovala kao obuca za trening (tekstilne đonove nude odličan prianjanje) pre nego što su usvojene od strane pubova. Dok se silueta tokom godina menjala, ton nije – zbog čega će Gazela uvek popularna.

5.Top Ten

Godina nastanka: 1979

Dizajniran od strane bivšeg All-Star-a Rick Barri-a, Top Ten je dobio ime po listi NBA igrača koji su ih nosili – navodno 10 najboljih igrača u NBA (ali, um, ne baš). Ali da bi se pomirili sa imenom, propustili smo ukupnu ocenu, da je Top Ten bio neverovatna patika, posebno na kraju 70-ih. Deo od antilopa bio je u tom trenutku povratak u prošlosti, ali ostatak dizajna je bila čista budućnost tako da je ovaj model bio korak ispred vremena krajem 70-ih i pocetkom 80-ih.

PODIJELI