Aleksandar Vučić je govorio o pomoći države Crvenoj zvezdi i Partizanu, Foto: Filip Plavčić, Ilustracija/Espreso.co.rs
Aleksandar Vučić je govorio o pomoći države Crvenoj zvezdi i Partizanu, Foto: Filip Plavčić, Ilustracija/Espreso.co.rs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poznat je po tome što često u javnosti govori o stvarima o kojim jedan državni čelnik nema nikakve potrebe govoriti. Obzirom da Vučić voli kada je pažnje usmjerena na njega, danas je odlučio tu pažnju kupiti govoreći o najvećim sportskim klubovima u Srbiji – Crvenoj zvezdi i Partizanu. Vučić je na jednoj od televizija otkrio dugove ovih velikana.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poznat je kao veliki navijač Crvene zvezde. To ne krije i konstantno ističe u javnost.

 Predsjednik Srbije je ponovo govorio o stvarima koje jednog čelnika države ne bi trebale zanimati (Foto: EPA)
 Predsjednik Srbije je ponovo govorio o stvarima koje jednog čelnika države ne bi trebale zanimati (Foto: EPA)

Aleksandar Vučić je danas otkrio da Crvena zvezda i Partizan imaju milionske dugove. U posebnom problemu je Partizan čija fudbalska i košarkaška sekcija duguju više od jedne desetine miliona eura .

“Zajedno fudbalski i košarkaški klub Partizan državi na ime poreskih obaveza duguju 26 miliona eura”, otkrio je predsjednik Srbije i nastavlja:

“Crvena zvezda, zbog posljednje uplate fudbalskog kluba koja je bila značajna (7.3 miliona eura), duguju nešto manje od tri miliona eura”.

Požalio se Vučić kao i uvijek što ga, posebno navijači Partizana prozivaju i nazivaju pogrdnim imenima.

“Onda sam p**er navijačima onog kluba, zato što ih puštamo da ne plate, a ovi drugi moraju da plate”, poručio je Vučić i za kraj dodaje:

“Vojvodina je kod nas možda i najzdraviji klub, kao i Čukarički, te neki drugi privatni klubovi”, istakao je Vučić.

Košarkaški klub Partizan je u Euroligi na korak od plasmana u Top 8 fazu.

Ako je vjerovatni riječima predsjednika Srbije ogromni ugovori košarkaša, ali i fudbalera ovog kluba, popriličan su teret Partizanu čiji su dugovi zaista ogromni.

S druge strane Crvenu zvezdu zbog Vučića mnogi smatraju favoriziranom stranom. Posebno su navijači Partizana uvjereni da njihov rival ima velike povlastice samo jer je predsjednik navijač kluba.

Prepucavanja između dvije strane posljednje vrijeme su velika. Dolazilo je i do žestokih sukoba i odavno nija viđena takva mržnja između velikih rivala.