Sport u Americi mogao bi se naći u problemima i nakon pandemije. Naima, jedna je anketa pokazala da navijači ne žele na utakmice bez vakcine za koronavirus.

Sveučilište Seton Hall University's Stillman School of Business je sprovelo na relativno malom uzorku od 762 ljubitelja sporta, pokazala je da 72 posto ispitanika u budućnosti planira ići na sportske događaje samo ukoliko će prije toga dobiti vakcinu protiv koronavirusa.

Na pitanje što će učiniti ako se lige nastave igrati i prije cijepljenja, samo 12 posto ih je kazalo da će prisustvovati utakmicama, ali samo ako se održi socijalna distanca. Samo 13 posto je odgovorilo da će se osjećati sigurno.

“Ovaj virus ima pažnju nacije”, rekao je Rick Gentile, direktor Sportskog istraživanja u Seton Hallu. “Oni koji se prepoznaju kao ljubitelji sporta, na svim razinama interesa usklađuju se s općom populacijom u pogledu vlastite sigurnosti i sigurnosti igrača,” kazao je Gentile.

Više od tri četvrtine ispitanika, 76% – izjavilo je da će gledati sportske emisije i tv prijenose istim interesom kao i prije, 16% ih odgovorilo da će biti manje zainteresirano, ali 7% je reklo da će biti više zainteresirano. Gotovo polovica ispitanika – 46% – smatra kako ove godine neće biti sportskih događaja u SAD.

Do sada je u SAD broj potvrđenih infekcija novim koronavirusom premašio 460.000, a broj smrtnih slučajeva iznosio je 16.504. Mnoge glavne lige u Sjevernoj Americi pokušavaju smisliti razne scenarije za nastavak sezone, čak i igrajući na praznim stadionima.

Američki predsjednik Donald Trump nedavno je u razgovoru sa sportskim povjerenicima NFL-a, NBA-e, Major League Baseball-a, NHL-a, Major League Soccer-a, WNBA, WWE-a, PGA Tour-a, LPGA-a, UFC-a, IndyCar-a i Breeders’ Cupa, kazao kako se nada da će se “sport uskoro vratiti u akciju.” “Želim navijače natrag u areni”, rekao je Trump na informativnom brifingu. “Kad god smo spremni. Čim prije, očito.”

PODIJELI