Ljuti zbog poraza svoje reprezentacije u meču s Hrvatskom, argentinski navijači su bijes istresli na simpatizerima protivničke reprezentacije.

Argentinci su nasrnuli na nekoliko hrvatskih navijača i pretukli ih. Ruski mediji objavili su da je “masakr” spriječilo osoblje stadiona u Nižnjem Novgorodu i domaći navijači, ali to se na snimku baš i ne primjećuje.

Incident se desio nekoliko minuta prije kraja utakmice, kada je većina hrvatskih navijača slavila izvjesnu pobjedu svoje reprezentacije, pa je nekoliko pojedinaca bilo lagan plijen argentinskim huliganima.

U utakmici 2. kola grupe D, Hrvatska je u Nižnjem Novgorodu pobijedila Argentinu 3:0 i “gaučose” skoro eliminirala sa Svjetskog prvenstva. Argentina se nada i dalje da može proći grupnu fazu najvećeg fudbalskog turnira na svjetskom nivou. Danas će mnoge stvari biti jasnije poslije meča između Islanda i reprezentacije Nigerije.

U video prilogu ispod možete pogledati najzanimljivije detalje i golove sa historijske pobjede reprezentacije Hrvatske nad Gaučosima.

izvor: radiosarajevo.ba