Kao i proteklih godina, pristaše Union Berlina tradicionalno su se na Badnjak okupile na stadionu svojeg voljenog kluba.

Tridesetak tisuća navijača njemačkog drugoligaša okupiralo je An der Alten Försterei i kolektivno, uz spektakularni prizor, satima pjevalo prigodne blagdanske pjesme.

Ideja se izrodila još prije 15 godina, a s godinama je postupno prerasla u tradiciju. Također, i u svjetsku i turističku atrakciju glavnog njemačkog grada.

Union Berlin, za koji od 2013. godine nastupa i Damir Kreilach, zbilja je specifičan klub. Krasi ga jedinstvena simbioza klupske uprave, igrača i navijača koji zajedničkim snagama nogomet i sport općenito vraćaju korijenima i njegovoj osnovnoj biti.

Navijači berlinskog kluba osobito su cijenjeni. Djelomično su financirali izgradnju stadiona kapaciteta od 22 012 sjedećih mjesta koji im je klupsko vodstvo naposljetku prodalo kako bi sakupilo dovoljno financijskih sredstava za dugove i nove projekte.

Nezaboravna je priča, koja je već poprimila svojstva legenda, kada su pokrenuli kampanju “Krvari za Union”. Davanjem i prodajom vlastite krvi pomogli su klubu da se spasi bankrota.

Pomogli su i 2008. godine kada su organizirali radne akcije i renovirali stadion kako bi priskrbili pravovaljanu licenciju za nastup u drugoj ligi.

izvor: index.hr