Navijači Dinama potužili su se na tretman splitske policije prije i za vrijeme derbija na Poljudu.

Unatoč neslaganjima s vodstvom kluba, ljubav prema Dinamu bila je jača te je velik broj Bad Blue Boysa pohodio derbi utakmicu na splitskom Poljudu. No, kako doznajemo iz navijačkih krugova, policija u Splitu ponašala se prema njima nehumano. Pa tako, iako su došli na vrijeme do naplatnih kućica u Dugopolju, policija ih je, tvrde, predugo držala zatvorene na mjestu u autobusima te su mnogi jedva disali i skoro padali u nesvijest, a dio ih je zbog otezanja i kasnio na početak utakmice.

Pred ulazak u stadion policija im je oduzimala i transparente. S druge pak strane, navode nam BBB, Torcida je priredila svoj vatreni show sredinom drugog poluvremena kada je bilo očito da Dinamo sve više stišće Hajduk na terenu. Bakljadom je Torcida zaustavila igru na više od 5 minuta, a i domaći navijači su mogli slobodno izvjesiti svoje transparente upućene protiv državnika i novinara, dok se BBB-ima to zabranilo. BBB se stoga pitaju, zbog čega dvostruka mjerila kod policije.

Svemu ovome treba dodati da i BBB nisu bili zvečke, jer su signalnom raketom u jednom trenutku utakmice pogodili zapadnu tribinu, ali tada je uslijedila reakcija specijalaca koji su pendrecima brzo uspostavili red. No, dok se jedne navijače pendreči, drugima se (Torcidi) eto dopušta piromanski show.

Ponovno probuđeni jaz između navijačkih skupina

Prije 4 godine dogodilo se nešto nezamislivo, BBB i Torcida su zajedno navijali na istoj tribini Maksimira, ujedinila ih je zajednička borba protiv vaučera. No, sinoć je atmosfera bila naelektrizirana kao u doba najvećih rivalstava dvaju klubova, tako i navijačkih skupina. Sve je započela Torcida skandiranjem u 21. minuti “gazi, gazi Purgere”, na što BBB nisu ostali dužni pa su krenuli skandirati “tovarske pi*ke”.

Do kraja utakmice mogla su se čuti i druga prepucavanja na navijačkim relacijama, od paljenja koksa i 4 purgera do ubij tovara. Ipak, kad je policija upala među BBB zbog signalnih raketa, Torcida se solidarizirala s njima te su zajedno skandirali “hrvatska policija, mito i korupcija”. Bilo je vatreno i na terenu i u loži, ali srećom bez većih incidenata. Dobro došli u Hrvatsku, 2017. godina je…

(www.zagreb.info)