Navijači Rada pod istragom zbog ubistva Bojana Majića u vozu Beograd – Bar. Majić ubijen nožem, njegov prijatelj Ognjen Nikolić lakše povređen. Krenuli na utakmicu Zeta – Voždovac, pa na more.

 

PRIVOĐENjEM članova “junajted forsa”, navijača beogradskog Rada, operativci SUP Beograd pokušavaju da otkriju ko je iz ove grupe u četrvtak oko 22.30, u vozu napao simpatizere Voždovca i ubio Bojana Majića (28), a lakše ranio njegovog vršnjaka Ognjena Nikolića. Do sada, policija nije uspela da dođe do ubice sa nožem.
Navijači Voždovca bili su u vozu Beograd – Bar, jer su nameravali da prisustvuju utakmici između njihovog kluba i Zete iz Golubovaca. Na peronu u Rakovici, u Ulici patrijarha Dimitrija bb, sukobili su se sa Radovim navijačima skinhedsima koji su ih čekali na železničkoj stanici.

Posle kratkog prepirke, “junajted fors” su ušli u vagon gde je bilo nekoliko navijača koji imaju naziv “invalidi”. Radovci su ušli u kupe u kojem je bio Majić i Nikolić. U tuči, jedan skinheds je izvukao nož i nasrnuo na Majića.
Mladića je uboden u vrat i rame. Sečivo mu je zabodeno u leđa.
Kada su okrvavljeni mladići bili na podu vagona, simpatizeri Rada sa navijačkim obeležjima, povukli su ručnu kočnicu. Voz je stao nedaleko od stanice u Lazarevcu. Tu su skinhedsi iskočili iz voza i pobegli.
Povređeni Beograđani Majić i Nikolić kolima hitne pomoći prebačeni su Urgentni centar. Ali, na putu za beogradsku bolnicu Majić je preminuo.
Roditelji i prijatelji Bojana Majića ne veruju da su njih dvojica krenula na utakmicu između Zete i Voždovca. Znaju samo da su planirali da vozom idu na more, gde je Bojana čekala devojka.
– Bojan je voleo fudbalski klub Voždovac. Živeo je za njega. Eto, izgleda da je za njega i umro – priča Majićeva sestra Aleksandra.
U kući Majića u Dobanovcima, posle tragične vesti o smrti Bojana, okupili su se prijatelji i rođaci.
Bojanova majka Vera ne može da poveruju da sina više nema. Sedi na krevetu, skrštenih ruku na stomaku, plače.
– Znam da je sa četiri prijatelja i drugaricom krenuo letovanje u Crnu Goru – tiho objašnjava Bojanov otac Dragomir. – Nisu nosili nikakva obeležja Voždovca. Napali su ih iz čista mira. To je strašno! Moje dete nije ništa krivo!
Majićeve kolege sa “Pinka”, u dvorištu porodičnog doma u Dobanovcima, tvrde da u Rakovici nije izbio navijački obračun, jer Bojan (ponekad bi navijao i za Crvenu zvezdu) nikada nije bio huligan i da je uvek mirno posmatrao utakmice. Posredi je bilo nešto drugo.
– Oni su ološ koji bi trebalo da odgovara – upozoravaju iz Bojanovog doma, koji je u žalosti.

DOMAĆIN STUDIJA
BOJAN Majić, koji je u poslednje vreme živeo u svom stanu u Zaplanjskoj ulici 61 na Voždovcu, tri godine radi na televiziji “Pink”. Prvo je radio kao magacioner na izdavanju ENG opreme. Potom je otišao u vojsku, vratio se i dobio radno mesto domaćin studija. Njegov posao je bio da se stara da sva tehnika u studiju besprekorno funkcioniše.

ZAVRŠIO SMENU
KOBNOG dana, pre nego što je krenuo na voz za Podgoricu, završio je smenu tokom koje je u studiju u Košutnjaku radio kviz “Pravo lice”. Od petka, zvanično bi se vodio da je na godišnjem odmoru.

Stadion Vozdovca sada nosi ime po prerano nastradalom navijacu ovog beogradskog kluba Bojanu Majicu.

PODIJELI