navijaci napolija
Foto: Giuliano Montieri/KONTROLAB / ipa-agency.net

Mnogo ružnih scena dogodilo se na proslavi dugo čekane titule Napolija, a jedna od najružnijih desila se kada je 20-godišnju djevojku masa pregazila dok je u društvu prijatelja slavila osvojeni Scudetto. Još uvijek se bori za život.

Bolnice u Napulju zbog proslave naslova prvaka imale su ukupno 203 intervencije. Tri osobe su preminule u euforiji na ulicama. Više osoba ozlijeđeno je uslijed eksplozija petardi. Više desetaka zaprimljene su zbog prijeloma kostiju, iščašenja zglobova i ozlijeda zadobivenih udarcima. Ozlijeđena su i tri policajca.

Prema dostupnim informacijama, život djevojke je i dalje u opasnosti, a u bolicu Frattamaggiore zaprimljena je s ozljedama glave i izlijevom krvi u mozak.

Desilo se i ubojstvo 26-godišnjaka ali policija ga još ne povezuje direktno s proslavom obzirom da je riječ o osobi koja je prije poznata po kriminalitetu, a način na koji je izvedeno daje naslutiti na upletetnost origaniziranog kriminala. Incident se dogodio oko Piazze Volturno, a preminuo je u bolnici Cardarelli.

Igrači Napolija postali su prvaci Italije nakon 33 odigrana kola i remija s Udineseom 1:1, a slavlje je počelo puno prije utakmice. Prva je to titula koja je došla u Napulj još od vremena Diega Armanda Maradone.