PSG itekako ima Ultra skupine, pročitajte koja je najpoznatija!

Boulogne Boys

U Parizu postoji 7 grupa koje bodre PSG. Postoje dva kopa – Boulogne i Autevil. Na tribini Boulogne,kao i na celom parku prinčeva, najstarija i najuticajnija ekipa je Boulogne Boys. Grupa je osnovana 1985. čini je oko 500 momaka srednje klase, nema ni buržuja ni klošara.

Boulogne Boys-ima se pripisuje slepo praćenje italijanskog navijačkog trenda, pa su zato najuspešniji u francuskoj po broju i kvalitetnim koreografijama. Deklarišu se kao BB, mada ih mnogi nazivaju hooligans, podeljeni su u mnoge podgrupe od kojih su najpoznatije commando pirates, army corps, i casuals firm. Među njima ne postoji vođa, već vlada anarhija. Svako je
samostalan i navijaju kako hoće, ne postoji autoritet.

Policija ih mrzi i proganja. Mnogi njihovi dobri momci su zbog policije prestali da idu na utakmice. U Francusko su kazne veoma rigorozne za nerede na utakmicama.

Za jednu manju tuču može se dobiti i do 3 godine zatvora, tako dadeluju u ilegali.
Najviše mrze Marselj i njihove navijače. Marseljezi su najbrojniji u Francuskoj, to su uglavnom crnci i arapi, narkomani i lopovčići.

Na jednoj tekmi 92/93 otišlo je mnogo BB u Marselj i ispalili su na njih 23 rakete pre, u toku i posle utakmice. Najveći incidenti su im vezani sa Juventusom, Arsenalom, Marseljem i Lensom. Arsenalovi navijači su se pokazali kao dobri fighteri i sa njima je bilo čupavo, ali su ipak BB pobedili. Od navijačkih grupa u Francuskoj cene bez obzira na loše odnose BBad Gones – Lyon, Dogue Virage Est – Liile, koji su stvarno dobri huligani.

Većina BB je opredeljena za desnicu. Većina je za Nacionalni front i za Jean Mary Le Penn-a. Na tribini Autevil ne postoji nikakvo političko opredeljenje.

Auteuil su mlađa generacija navijača ima mnogo arapa crnaca i ostale bagre…
Boulogne su stara generacija ali polako nestaju. Sami su krivi za to, nisu dobro organizovani, svak navija za sebe . Murija , mediji i umetnički svet ih uništiše. Upadnu im novinari u kop snimaju ih i prave tajne emisije

I umesto da ta dva kopa se ujedine za dobrobit pariza oni se šibaju. Boulogne Boys su jednom prilikom iznabadali ove sa tribine Auteville,na gostovanju protiv Auxerre-a.I na finalu kupa je bilo nereda,Boys su čak i pokušali da otmu zastavu Tigris,ali zamalo nisu uspeli.

Razlika između ovih grupa je u godinama,a i u navijačkom fazonu.Dok su Boys uglavnom u hool-tripu,ovi sa Auteville gaje neki Ultras-fazon.

PODIJELI