Dečko po imenu Bruno Lončarević je izazvao velike simpatije navijača širom Evrope, pa tako i regiona. On je, nažalost, izgubio svoj dom u zemljotresu u Petrinji, ali ono što je bilo gotovo neverovatno jeste da je on u trenutku kada je počeo zemljotres iz svog stana izneo znak Liverpula, koji su koji su igrači ranijih godina, pre početka svake utakmice, imali običaj da dotaknu.

„Kada se potres desio, telefonske linije nisu radile, odmah sam otrčao do kuće da vidim jesu li moja majka i ujak dobro. Kada sam se uverio da jesu, ujak i ja smo otišli do stana, da uzmemo najosnovnije stvari, šta stane u ruke, uzeli smo dokumenta i Liverpulov znak“, priča Bruno.

Kaže Bruno da posle zemljotresa monogi su se javili da pomognu, pa ima osećaj da uz svoju, ima još deset porodica.

„Javljaju se navijači Liverpula, ne samo iz regiona, već iz sveta. Javili su mi se neki hrvatski fudbaleri koji su igrali za Liverpul, ali zamoljen sam da ne govorim puno o tome“, rekao je.

Na pitanje kako žive posle zemljotresa, Lončarević je rekao da su na toplom i sigurnom i da je najvažnije osigurano. Zgrada u kojoj je živeo dobila je „crveno X“, što znači da je za rušenje.

„Koliko čujem od mojih bližih svi su na sigurnom, međutim, ima porodica koje spavaju po automobilima, u neljudskim uslovima po štalama“, kaže on.